VIDEO. Ziua în care Consiliul Județean Brașov a semnat investiții de 62 de milioane de euro

sdr

Consiliul Județean Brașov a semnat miercuri trei contracte de investiții multianuale care însumează 62 de milioane de euro. 

 

Cel mai mare dintre contractele semnate azi este cel pentru proiectarea și execuția terminalului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, care va fi realiat de Asocierea Bog Art –  UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Acesta contract are o valoare de  122.337.126,00 lei fără TVA (145.581.179 lei inclusiv TVA), față de valoarea estimată a acestei investiții, de 136.097.300 lei fără TVA (161.955.787 lei inclusiv TVA).

Tot azi a fost semnat și contractul pentru moderizarea „Drumului de sub munte“, care va fi realizat de SC Diferit SRL din Cluj.

 

Firma din Cluj s-a prezentat cu trei firme subcontractoare (SC Energo Power SRL, SC Tel Proiect SRL şi SC Vibo Instal SRL) şi un terţ susţinător (SC Asphadif SRL), venind cu o ofertă de 118 milioane lei fără TVA (140,42 milioane lei cu TVA). Finanțarea principală pentru modernizarea „Drumului de sub munte“ (drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P) vine din fonduri europene. 


 

Ce de al treilea contract semnat azi are în vedere modernizarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru, proiect care va fi realizat în 12 luni de către firma Romfit Brașov, într-un contract în valoare de aproape 10,2 milioane lei cu TVA.

 Valoarea estimată a contractului este de 8.566.935,41 lei fără TVA, finanțarea fiind atrasă de Consiliul Județen, din fodnuri europene prin POR. 

Adrian Veștea: „Asistăm la un moment istoric pentru Consiliul Județean și pentru județul Brașov. Sunt foarte bucuros că am încheiat contractele de lucrări pentru realizarea acestor trei obiective de investiții pentru care ne-am zbătut foarte mult. Mă bucur că am depășit toate obstacolele procedurale și am reușit să desemnăm firmele constructoare. Vom da ordinul de începere a contractelor și am încredere că termenele de execuție vor fi respectate”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.