Dr. Florin Orțan cere autorităților locale să facă public numărul de teste COVID efectuate zilnic

Dr. Florin Orțan cere autorităților locale competente să facă public numărul de teste care se efectuează, pe zi, la Brașov.

Senatorul Florin Orțan lansează o critică la adresa administrației liberale a județului, acuzând că nu se face public numărul de teste realizate la nivel județean pentru a vedea care este, de fapt, rata infectărilor cu Coronavirus în județul Brașov.

Acesta precizează că sentimentul de frică domină din ce în ce mai mult, dar dincolo de asta, oamenii trebuie să cunoască adevărul.

„Dragă ADMINISTRAŢIE LIBERALĂ, în condițiile în care Brașovul este un județ bogat, dispunând de numeroase centre și apărate de testare (exemplu: Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii, Spitalul din Săcele, Spitalul din Codlea etc.), de ce nu ne raportează nimeni numărul de teste efectuate zilnic la Brașov? Oare chiar avem o proporție mai mare de pozitivi din rândul testaților față de alte regiuni ale țării? De ce suntem nevoiți să asistăm la atâta secretomanie?” întreabă medicul Orțan intr-o postare pe Facebook.

Scesta precizează că, în tot acest timp, brașovenii sunt nevoiți să suporte o serie de consecințe pe plan economic.

„Vedem cum zilnic comentatorii politici arată cu degetul spre Brașov, inducând teamă în rândul turiștilor, în rândul celor ce vor să investească în județul nostru, implicațiile fiind uriașe. Totodată, sectorul HORECA este sufocat de controale și de amenzi de sute de milioane.” adaugă senatorul Orțan.

Doctorul Orțan sfătuiește populația să poarte mască în spațiile închise, să respecte cu strictețe regulile de distanțare fizică, făcând încă un apel la protejarea vârstnicilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.