Efectele deciziei CCR: În perioada 2 – 20 iulie au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 351 persoane au decedat/ 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc în spital

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni seară, că, din data de 2 iulie, când a fost publicată decizia Curţii Constituţionale, au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 351 persoane au decedat. Din statistici rezultă că 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc în spital.

„În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate şi 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare şi 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.  În acelaşi interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secţii cât şi în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane”, a transmis Grupul de Comunicare Stratgică.

GSC a mai precizat că din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condiţiile absenţei instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare şi nici ca persoane externate la cerere.

„De asemenea, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor uşoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeaşi situaţie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidenţiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar şi de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecinţă numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.