FOTO&VIDEO. O bază sportivă modernă, în aer liber, pentru cartierul Craiter. În urmă cu 15 ani pe acest teren păşteau oile

Un spaţiu care în urmă cu 15 ani era  de loc  de păscut pentru oi și ghenă de gunoi pentru localnicii din zonă s-a transformat acum în parc, cu zonă de agrement şi relaxare şi teren artificial de fotbal, teren de tenis cu piciorul şi teren de baschet.  

Zona din Craiter, de lângă linii, pe care localnicii o numesc „La olteni”, a fost modernizată în ultimele două luni.  Parcul a fost reamenajat şi dotat cu echipamente de fitness şi workout în aer liber şi mobilierul urban a fost înlocuit. 

Bucuria copiilor din zonă este însă fostul teren de fotbal, care a fost el modernizat. Terenul din asfalt a fost înlocuit cu unul nou, cu gazon artificial de ultimă generaţie, din polietilenă. Firma care se ocupă de amenajare dă garanţii că acest teren artificial are o durată de viaţă de minim opt ani şi respectă toate cerinţele certificării FIFA minim două stele. 

Terenul de la Pavilioanele CFR 100, intersecţie cu strada Ceferiştilor este unul dntre cele trei terenuri de fotbal modernizate până acum în oraş. Celelalte două sunt la Pasaj Independenţei şi Codrul Cosminului. 

„Continuăm și în acest an programul nostru de dezvoltare a sportului în comunitatea brașoveană prin amenajarea și modernizarea facilităților sportive din interiorul cartierelor. După ce anul trecut am înființat sau modernizat 7 terenuri de sport, anul acesta vom amenaja sau moderniza alte 21 de astfel de terenuri. Am finalizat lucrările la primele 8, iar în următoarele luni se vor finaliza la toate 21. Aceste terenuri fac parte din programul nostru de dezvoltare a sportului de masă, la care se adaugă și investițiile în construirea unor complexuri sportive, astfel încât cei care doresc să practice sportul la nivel amator sau profesionist să o poată face în cele mai bune condiții. Vom continua investițiile în aceste facilități pentru sport, fie că vorbim de terenuri de fotbal, baschet, aparate de fitness sau spații de workout, pentru că atât copiii, cât și adulții, să poată face cât mai multă mișcare, mai ales că restricțiile din timpul pandemiei ne-au făcut să conștientizăm mult mai bine această nevoie de mișcare”, a declarat primarul George Scripcaru. 

Alte cinci terenuri noi de fotbal au fost amenajate în oraş, până acum, în următoarele locaţii:

  • Dârste (Calea București – Lacurilor);
  • Alee Sânzienelor (mini fotbal);
  • str. Ionel Teodoreanu – 13 Dec;
  • str. Ionel Teodoreanu – 13 Dec (minifotbal);
  • Pasaj Fartec 

Reprezentanţii Municipalităţii spun că vor continua lucrările la alte 6 terenuri de fotbal, dintre care două noi şi 4 modernizate, astfel: 

Terenuri de fotbal noi de amenajat în acest an:  str. C. Dobrogeanu Gherea, str. Timiş Triaj;
Terenuri de fotbal modernizate în:  str. Tudor Vladimirescu, str. Gral. Mociulschi, str. Galaxiei, Aleea Muşeţelului.

Alte şapte terenuri multifuncționale, pentru baschet, volei sau tenis vor fi amenajate, dintre care unul nou, pe str. Gării nr. 17, iar şase modernizate: Aleea Muşeţelului, str. Petru Rareş, str. Codrul Cosminului, str. Pârâului, str. Lânii 50 și str. Crinului (Cosmos).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.