În acte pin, în realitate molid. Garda Forestieră Brașov a confiscat două trenuri cu material lemnos importat din Cehia și Slovacia

Garda Forestieră Brașov  anunțat zilele trecute că în luna mai a descoperit două trenuri cu molid importat din Cehia și Slovacia, care, în acte apăreau ca fiind încărcate cu pin. Ambele garnituri aveau ca destinație o unitate de procesare din județul Covasna, dar materialul lemnos a fost confiscat.  

Reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov au anunțat că, în timp ce desfășurau o acțiune specifică de control pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, au identificat în a doua parte a lunii mai, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 40 vagoane, la care în documentele de însoțire era trecută specia pin, iar din verificări reieșind că lemnul transportat era specia molid.

„Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase, respectiv 1609,94 mc este din specia molid (și nu pin, cum reieșea din documentele de însoțire). S-au aplicat două sancțiuni contravenționale la cele două firme expeditoare a câte 5.000 lei, cu măsura complementară de reținere în vederea confiscării”, se arată într-un comunicat transmis de Garda Forestieră Brașov. 

În timpul desfășurării acțiunii amintite, Garda Forestieră Brașov a fost informată de către Garda Forestieră Cluj de existența unui tren cu materiale lemnoase, cu destinația județul Covasna, care nu corespunde din punct de vedere al speciei, astfel instituția noastră a extins verificările și asupra acestui transport.

„Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase, respectiv 1965,66 mc este din specia molid (și nu pin, cum reieșea din documentele de însoțire). S-au aplicat două sancțiuni contravenționale la cele două firme expeditoare a câte 5000 lei, cu măsura complementară de reținere în vederea confiscării.  În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație”, se mai arată în comunicatul Gărzii Forestiere Brașov. 

Conform aceleiași surse, ambele transporturi făceau obiectul unui import de materiale lemnoase și proveneau din Cehia și Slovacia.

„În urma acestor acțiuni au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 lei, care au fost achitate, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice”, a mai comunicat Garda Forestieră Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.