Seniorii din Braşov pot solicita kit-uri de teleasistenţă de la Direcţia de Asistenţă Socială

Începând de azi, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov vor porni o nouă campanie de promovare, în rândul seniorilor, a kiturilor de asistenţă socială, în proiectul „Bunicii în siguranță-Sistem de teleasistență”. Astfel, angajaţii DAS vorf merge în comunitate pentru promovarea proiectului şi cu ajutorul tabletelor vor oferi spre vizionare ca reper filmulețul de prezentare al proiectului, distribuind, cu această ocazie şi materiale informative.

„Proiectul își propune să acorde fiecărei persoane vârstnice vulnerabile sentimentul că oricând este în siguranță, prin simpla apăsare a unui buton atașat unei brățări tip ceas putând apela în orice situație de risc la ajutorul oferit de personal specializat. Semnalul emis de brățară este automat către dispecerat, iar în funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate, acesta va iniția protocol medical ce va indica acțiunile ce se impun a fi întreprinse, de la consiliere, la apelare serviciul Ambulanță, aparținător sau personalul de îngrijire în evidența căruia se află”, a explicat Mariana Topoliceanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov.

Reamintim că fiecare dintre beneficiarii proiectului poate primi în mod gratuit un kit care conține un telefon cu taste mari, o brățară din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și contact wireless la telefon.

De asemenea se asigură plata unui abonament de telefonie mobilă și un abonament de teleasistență, prin care se asigură accesul permanent și direct la serviciile de dispecerat. Pentru a beneficia de sistemul de teleasistență, persoana vârstnică sau aparținătorii acesteia pot contacta Direcția de Asistență Socială Brașov la numerele de telefon 0770736790/ 0770 725765.

Distribuirea kit-urilor se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.