Garda Forestieră Brașov a confiscat 27 de vagoane de lemn care nu aveau documentele de transport

Garda Forestieră Brașov a identificat 27 de vagoane de lemn, dintr-un import din Cehia, care nu aveau documentele necesare. Evenimentul a avut loc în timpul unei acțiuni specifice de contro pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, trenul având în total 41 de vagoane. 

„Pentru un număr de 27 vagoane, transportatorul nu a pus la dispoziția organelor de control documentele intracomunitare de transport, în cazul de față scrisoarea de trăsură.  În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație. Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase din cele 27 de vagoane, respectiv 1352,22 mc este din specia molid, iar pentru fiecare vagon s-a emis un raport de măsurare cu cantitatea existentă”, a anunţat Garda Forestieră Braşov. 

În urma acestei acțiuni, care a avut loc în judeţul Covasna, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

Garda Forestieră Brașov își va continua activitățile de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia și anunță pe această cale că orice transport de pe teritoriul României trebuie să respecte legislația în vigoare”, a mai anunţat instituţia. 

Controlul a avut loc în ultima săptămână a lunii iulie. 

(Foto arhiva)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.