Pregătiri pentru al doilea val de coronavirus. Spitalele din municipiul Brașov și DGASPC Brașov ar putea primi bani europeni pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19

Cele șase spitale din Brașov și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială vor primi bani europeni prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 pentru proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”.

Pentru se putea accesa banii europeni, Consiliul Județean Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgentă Brașov, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr.Ioan A.Sbârcea” Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Brașov, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov. 

Valoarea totală a proiectului este de 44.960.911 de lei va fi supus aprobării în ședința de plen de astăzi a Consiliului Județean Brașov.  Conform documentului, beneficiarii finanțării, nu vor asigura nici o cofinanțare din valoarea eligibilă a proiectului, așa cum se întâmplă de obicei în cazul proiectelor europene. 

Prin acest proiect se vor achiziționa  echipamente, aparatură și materiale medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratarea pacienților, pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID – 19.  

„Având în vedere atenționările experților Organizației Mondiale a Sănătății privind posibilitatea foarte ridicată de a exista un al II-lea val al pandemiei de COVID-19, precum și situația recentă din China unde o altă provincie a intrat în carantină datorită unor noi focare de coronavirus, considerăm necesară dotarea urgentă cu echipamentele solicitate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A Sbârcea Brașov și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov pentru a fi pregătiți pentru orice situație în cazul în care, o dată cu venirea sezonului rece – propice răspândirii virusului, o să apară un alt val de infectări”, se arată în documentația aferentă proiectului de hotărâre. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.