Terasele din Brașov, eliminate de ministrul Sănătății de pe „lista neagră” în ceea ce privește transmiterea coronavirusului 

Trecute pe lista factorilor de risc în ceea ce privește transmiterea noului coronavirus, terasele din Brașov au fost verificate joi de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. De altfel, ministrul a avut și o discuție cu reprezentanții unităților de alimentație publică din zona centrală a orașului.

După ce a avut aceste discuții, Tătaru a declarat că patronii teraselor au avut un punct de vedere realist și că „nu vor să piardă tot pe mâna unora care nu respectă regulile”.

Acesta a mai spus că în perioada următoare vor exista discuții despre posibilitatea creșterii numărului de persoane de la terase sau a menținerii obligativității ca ospătarii să mai poarte sau nu mănuși, dar totul depinde de modul în care va evolua epidemia.

Despre posibilitatea ca numărul de cazuri de infecții cu noul coronavirus să crească din cauza afluxului mare de persoane de la la terase, ministrul a declarat că „nu neapărat traficul, ci grupurile mari pe care le vedem împreună sunt, re regulă, cele care clachează. Acelea sunt momentele care pot crește transmiterea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.