Alexandru Rafila: Numărul cazurilor de Covid-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte în perioada următoare

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat vineri seară, la postul Digi24, că în perioada următoare numărul de cazuri de Covid-19 în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte.    
„Este o creştere evidentă, dar ea nu este o creştere rapidă, este o creştere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă, o să vedem că această curbă are, în continuare, un caracter crescător. Dar, numărul de cazuri în secţiile de terapie intensivă şi decesele vor creşte în perioada următoare”, a spus Rafila la Digi 24, potrivit agenției Agerpres. 
El a explicat că „acestea urmează unei acumulări de cazuri noi”.  
„Am avut peste 1.000 de cazuri noi, zilnic, în ultimele două săptămâni aproape şi consecinţa acestei acumulări de cazuri numeroase va fi după un anumit interval, de care ne-am apropiat foarte mult în momentul de faţă, creşterea numărului de cazuri şi numărului de decese în secţiile de terapie intensivă”, a încheiat Alexandru Rafila.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.