Panourile „mască obligatorie” au început să apară în spațiile deschise din Brașov. Turiștii străini vor avea nevoie de traducători

Autoritățile locale brașovene au început să monteze panourile în spațiile deschide în care purtarea măștii este obligatorie. Astfel, ieri dimineața a început montarea panourilor de informare cu privire la obligativitatea purtării măștii pe str. Republicii și în Piața Sfatului. În primă fază, panoul de pe strada Republicii avea greșeli gramaticale, apoi a fost corectat. Pe de altă parte, la intrarea pe strada Republicii, mesajul poate fi citit numai în limba română, astfel că turiștii străini vor avea o mică problemă cu respectarea acestei reguli, din moment nu vor avea cum cum să afle că există. 

De asemenea, de mai multe zile au au apărut astfel de panouri și la Terminalul RATBV de la Stadionul Municipal, acestea fiind mult mai bine gândite, pentru că, pe lângă mesajul scris, există și un desen. 

 

 

Reamintim că începând cu data de 01.08.2020 orele 06.00, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în municipiul Braşov, pe arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate. 

Unde este obligatorie masca: 
– str. Republicii şi Piaţa Sfatului, de Luni până Vineri, între orele 12.00 – 23.00, iar Sâmbăta şi Duminica între orele 10.00 – 23.00
– staţiile RATBV
– autogări
– staţiile CFR
– zonele de îmbarcare şi debarcare pentru transport pe cablu
– Grădina Zoologică
– toate piețele agroalimentare și târgurile.

Sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. În această perioadă, Poliția Locală acționează în zonele mai sus amintite cu scop preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la aceste reguli.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.