Percheziții cu „mascaţii”, la firme din Brașov şi Covasna. Societăţile sunt suspectate că au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive de 1,2 milioane lei

imagine cu rol ilustrativ

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 13 percheziţii la domiciliile şi sediile de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţele Braşov şi Covasna, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit faptul că, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidentele contabile cheltuieli fictive, reprezentând facturi fiscale de achiziţie componente auto.

Prejudiciul creat bugetului de stat se circumscrie valorii de 1.200.000 de lei.

În urma percheziţiilor vor fi ridicate documente financiar- contabile şi alte mijloace de probă şi vor fi conduse la audieri 10 persoane.

Activităţile desfăşurate, beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, Serviciului Criminalistic Braşov, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Covasna, alături de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.