Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: La spitalul modular de la Brașov vor fi aduși și pacienți din alte județe. „Dacă transferi un pacient nu înseamnă că ți-a căzut steaua”

Transferul pacienților în stare critică de la un spital la altul este o procedură curentă și normală, a declarat pe șantierul secției modulare din curtea Spitalului Județean Brașov secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Declarația  lui a fost făcută după ce a fost întrebat cum explică faptul că de la Brașov au fost transferați mai mulți pacienți la Cluj și Târgu-Mureș. 

„Nu e o rușine să se transfere. Nu e nici o rușine să se colaboreze. Dacă transferi un pacient nu înseamnă că ți-a căzut steaua. Este normal. Managementul unei astfel de situații se face pe plan național, nu pe plan județean sau local. Unitatea asta va garantez că va primi pacienți și din alte județe. Nu va fi nici o rușine. Piteștiul e plin, am trimis aici, am trimis la Târgu Mureș, am trimis la Cluj. Deci, este normal. Managementul locurilor se face pe plan național. Pentru asta avem un centru de comandă național, pentru asta avem un centru de comandă județean. Încercăm să gestionăm situația la nivel național, nu numai la nivelul fiecărui județ în parte”, a declarat Arafat. 

Dr. Călin Cobelschi, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, a spus că „noi am avut tot timpul capacitatea de a caza. Au fost făcute transferuri la cerere. De asemenea, am transferat când am atins numărul de 13 paturi ocupate, adică 75%, pentru a pentru a avea paturi libere dacă apar urgențe majore la unitățile COVID din Brașov”.
În prezent, județul Brașov are 15 posturi ATI pentru tratarea pacienților critici cu noul coronavirus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.