VIDEO. Spital modular „în rate”, la Braşov. Raed Arafat: Unitatea ATI va funcţiona, pentru început, cu jumătate din locurile proiectate

Prezent azi la Braşov, pentru o vizită pe şantierul din curtea Spitalului Judeţean, unde se amenajează unitatrea modulară de ATI, secretarul stat Raed Arafat a declarat că, pentru început, aceasta nu va fincţiona la capacitate maximă, cu locuri de terapie intensivă.  Şeful Detataşamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că într-o primă etapă vor fi dotate 14 posturi ATI, din cele 28 câte sunt proiectate. 

Aceasta este prima dată când autorităţile, fie ele judeţene sau centrale, prezintă un astfel de scenariu cu informaţii de maximă importanţă, în contextul în care judeţul Braşov este în continuare unul dintre cele mai afectate de infecţia cu SARS-COV2, iar numărul de posturi ATI este insuficient. 

„În prim faza ar fi 14 paturi pe terapie Intensivă, iar dacă în iarna creste presiunea vor putea deveni și celelalte de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Raed Arafat, prezent azi la Braşov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.