FOTO. O firmă din Brașov și una din Statele Unite vor să amenajeze, împreună, bike-park-ul din Postăvarul

O firmă din Brașov și una din Statele Unite vor să amenajeze, împreună,  bike-park-ul din Postăvarul. La 7 septembrie, data limită de depunere a ofertelor, singura care a depus toată documentația necesară licitației a fost firma Trail Bros SRL Brașov care are ca terț susținător, compania americană Momentum Trail Concepts.  Valoarea estimată a investiţiei este de 1,122 milioane de lei fără TVA, iar câştigătorul contractului va avea la dispoziţie 200 de luni pentru a finaliza construcţia bike-park-ului din Postăvarul. 

TrailBros SRL este aceeași firmă care amenajează în această perioadă și cele trei trasee de mountain-bike din Postăvarul, în cadrul proiectului derulat de Asociația NH Bike, în parteneriat cu Primăria Brașov. 

„Este o lucrare mult mai complexă decât cea pe care TrailBros o derulează în prezent, dar sper că aportul companiei din Statele Unite, una cu experiență foarte mare în acest domeniu, să fie unul consistent”, a spus primarul George Scripcaru. 

Cele 3 trasee vor avea grade diferite de dificultate, astfel: 

  • Traseul 1 – dificultate maximă – 3.141,60 metri lungime, între staţia superioară a telegondolei şi staţiile inferioare ale telegondolei şi telecabinei Kanzel. 
  • Traseul 2- dificultate mică – 4.070,60 metri, între staţia superioară a teleschului Ruia şi staţia inferioară a telegondolei.
  • Traseul 3 – dificultate medie – – 4.070,60 metri

 

„Aceste trasee sunt doar o etapă din ceea ce înseamnă transformarea Poienii Brașov în cel mai mare bike-park din Europa de sud-est. În ședința de vineri voi prezenta Consiliului local un plan integrat de dezvoltare a activităților turistice din Poiana Brașov, unde un capitol important este cel legat de dezvoltarea de diferite tipuri de trasee pentru mountain-bike, astfel încât Brașovul să ajungă la aproximativ 100 de kilometri de trasee, iar în felul acesta să devenim principala destinație pentru acest sport“, a declarat primarul George Scripcaru.

Despre cele 3 trasee, mai multe detalii AICI:

Primăria Brașov caută un constructor pentru bike-park-ul din Postăvarul. Lucrările vor dura 20 de luni

Traseele de coborâre care vor fi amenajate în Postăvarul, în cadrul acestui proiect, alături de cele amenajate de NH Bike ar putea face din Poiana Braşov cea mai bună opțiune de petrecere a timpului liber, atât pentru brașoveni, cât și pentru turiștii îndrăgostiți de acest sport. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.