Licitaţie de peste 8 milioane de lei, pentru proiectarea şi execuţia noii creşe din Tractorul-Coresi. Viceprimarul Costel Mihai: „Va avea minim 64 de locuri şi va rezolva o parte din solicitările venite din această zonă”

Municipalitatea, prin Serviciul Public Administrare Creşe, lansează licitația pentru proiectarea și construirea noii creșe din zona Tractorul – Coresi. Documentația de achiziție a fost transmisă în data 9 septembrie 2020, către Agenția Națională de Achiziții Publice, în vederea verificării, înainte de publicarea anunțului în SICAP, a declarat viceprimarul Brașovului Costel Mihai.

Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a noii creșe este de 8.155.973,67 lei fără TVA, respectiv 9.705.608,67 lei cu TVA inclus, iar perioada de implementare, 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (3 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție).

Mă bucur că am ajuns în acest stadiu, în care lansăm licitația pentru proiectarea și execuția încă unei creșe în Brașov, cu atât mai mult cu cât Analiza de situație pe serviciile acordate copiilor de vârste mici – un document realizat împreună cu specialiști și oameni implicați în domeniu, arată o nevoie stringentă pe această categorie de educație timpurie. Noua creșă ce va deservi zona Tractorul – Coresi va fi o clădire specială, în regim Demisol+Parter+Etaj, cu o capacitate de minim 64 de locuri şi va cuprinde dotările necesare pentru cinci grupe de copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 3 ani”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Locurile vor fi repartizate în două grupe mari (o grupă fiind constituită din 15 copii), două grupe mijlocii (o grupă fiind constituită din 12 copii) și o grupă mică (o grupă fiind constituită din 10 copii).

Terenul pe care va fi amplasată creșa are o suprafață de 3.176 mp și este situat în intravilanul municipiului Brașov, pe strada Turnului nr. 5. El a fost donat de un dezvoltator imobiliar din zonă. Unitatea va avea o amprentă la sol de 780 mp, suprafață desfășurată de 1.802 mp și suprafața utilă de 1.546 mp.  Creşa va avea o arhitectură modernă şi o cromatică adaptată zonei respective. Faţada va fi izolată cu vată minerală, pentru un consum energetic redus şi finisată decorativ cu cărămidă tip Klinker şi placare cu lemn Trespa. De asemenea, va exista o curte cu funcţiuni pentru copii cu vârste de 1-3 ani.

Sperăm ca odată cu această construcţie să rezolvăm măcar o parte din solicitările venite din această zonă a oraşului. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, în vecinătatea acestei creșe avem în plan şi amenajarea unei grădiniţe, pentru a avea ambele tipuri de unităţi de educaţie timpurie necesare unui cartier în continuă extindere, cum este Tractorul. În continuare avem un deficit în ceea ce privește unitățile de educație timpurie- creșe și grădinițe – însă căutăm să identificăm soluții pentru a le acoperi. Avem deja în lucru, într-un stadiu foarte avansat, cea de a noua creșă din Braşov, pe str. Apollo, iar creșa de pe str. Tudor Vladimirescu vine de acum cu un plus de locuri, prin extindere. Avem în vedere şi o creşă pentru cartierul Bartolomeu-Avantgarden, care are acelaşi specific ca şi Tractorul-Coresi, fiind o zonă în continua dezvoltare. Şi aici, construcţia se va face tot pe un teren donat de dezvoltatorul imobiliar. De altfel, mă bucur că aceşti investitori au înţeles că împreună cu autoritatea locală pot oferi condiţii mai bune de trai celor care aleg să cumpere o locuinţă în noile cartiere”, a încheiat viceprimarul Costel Mihai. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.