LOCALE 2020. De ce nu au putut vota mai mulți locuitori din Ormeniș: vrei să votezi, plătești ce ai luat „pe caiet” de la magazin

Mai mulți locuitori din satul Ormeniș nu au putut vota la alegerile locale, pentru că nu aveau cărți de identitate. Actele de identitate nu erau expirate, ci erau „în gestiunea” patronului unui magazin, după ce titularii au cumpărat produse „pe caiet”. Mai exact, conform reprezentantului Biroului Electoral Județean Brașov, Claudiu Petra, „cinci locuitori din Ormeniș au reclamat faptul că actele de identitate le-au fost luate drept garanție la magazin”. Pe lângă cele cinci reclamații oficiale, potrivit unor surse, numărul celor care au cărțile de identitate la păstrare ar fi mult mai mare, aproape de 100 de persoane.

Și la Lisa, la Secția de votare nr. 369 au fost unele probleme, a precizat Petra. „Președintele secției respective ar fi ieșit cu buletine de vot și cu o ștampilă cu mențiunea ”VOTAT”, pentru a ajuta să voteze o bătrână care era într-o mașină din fața secției de votare”, a precizat Petra. 

În această dimineață, o mică încurcătură a fost relatată și de primarul Brașovului, George Scripcaru, care a afirmat că, inițial, la o scoală unde erau multe secții de votare au fost repartizate două persoane care să ia temperatura alegătorilor. „Într-un final s-a ajuns la concluzia că o singură persoană este suficientă, astfel că a doua a fost trimisă acasă, urmând să facă schimb de tură cu prima în a doua parte a zilei”, a explicat primarul. 

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. De ce nu au putut vota mai mulți locuitori din Ormeniș: vrei să votezi, plătești ce ai luat „pe caiet” de la magazin - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.