LOCALE 2020. PNL și-a prezentat candidații la primăriile din Țara Făgărașului

Partidul Național Liberal și-a prezentat, miercuri, candidații la Primăria Municipiului Făgăraș și a orașului Victoria, și la primăriile comunelor din Țara Făgărașului. Evenimentul a fost găzduit de organizația PNL Făgăraș sub coordonarea dnei. Magdalena Cențiu, Președintele PNL Făgăraș, iar în deschidere au luat cuvântul deputatul PNL Mara Mareș și Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

„Cartea de vizită a candidaților Partidului Național Liberal la Consiliul Județean și la primării și consilii locale o reprezintă faptele și rezultatele acestora. Este cartea de vizită pe care și-au construit-o singur, în timp, și care îi obligă să meargă mai departe, să țintească idealuri și realizări mai mari. Munca în echipă și dedicarea față de comunitate sunt ingredientele succesului dumnealor în Țara Făgărașului, în județul nostru și în întreaga țară.

Pe 27 septembrie, avem datoria dar și șansa de a-l păstra la vârful deciziilor din județul nostru pe Președintele Consiliului Județean, domnul Adrian Veștea, omul care a implementat nu doar un nou stil de a face politică pentru oameni, ci care a și dat dovadă de un curaj ieșit din comun, atunci când s-a apucat să construiască aeroportul – ceva fără precedent în România, în ultimii 40 de ani, atunci când s-a apucat să construiască poduri noi peste Olt, sau atunci când a luat la mână și a reabilitat, efectiv, kilometru după kilometru de drumuri județene, înlocuind nu doar stratul asfaltic, ci și podurile și podețele. Este omul care a investit banii dumneavoastră în spitale cu mult înainte de existența pandemiei, și omul fără de care nu am fi câștigat bătălia pentru ca făgărășenii, cetățenii din Victoria dar și cei de pe o rază de 8 kilometri din jurul Făgărașului și Victoriei să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalități.

Cel puțin la fel de importantă ca lupta pentru dezvoltarea județului este și lupta pentru a reda Făgărașului o administrație liberală, o administrație care să livreze rezultate, nu nimicuri, și care să dezvolte pentru noi nu doar un oraș armonios, ci și o atitudine constructivă a tuturor decidenților față de comunitate. Echipa PNL Făgăraș și candidatul PNL la Primăria Municipiului Făgăraș, Lucian Cupu, sunt pregătiți să munceasă pentru oameni. Sunt pregătiți să implementeze proiecte mari. Și – DA – atunci când vor câștiga alegerile, vor căuta și primi finanțare guvernamentală pentru construcția șoselei ocolitoare, pentru că banii dumneavaostră care fuseseră alocați pentru ocolitoare sunt cheltuiți acum pe asfaltări electorale, pe străzi care se vor crăpa sub roțile tirurilor.

Am încredere în echipa noastră, și vă cer să aveți și dumneavoastră încredere în candidații noștri, pentru că sunt oameni integri, oameni chibzuiți și oameni pentru care faptele dau măsura.”, a spus deputatul Mara Mareș. 

Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov:

„Mă simt onorat și vin cu plăcere, de fiecare dată, în Țara Făgărașului. Țara Făgărașului și Municipiul Făgăraș nu pot fi decât de dreapta, și asta au demonstrat-o făgărășenii de-a lungul istoriei, încă din momentul rezistenței din Munții Făgărașului.

Încheiem astăzi un ciclu de 4 ani, o perioadă la finalul căreia venim în fața dumneavaostră cu realizările pe care le-am avut, fiecare, după responsabilitățile pe care ni le-ați încerdințat.

În anul 2016, PNL a obținut 35 de primării în județul Brașov, toate cu sprijinul dumneavaostră. La nivelul consiliului județean, în 4 ani de mandat, am făcut lucruri substanțiale, lucruri care se văd. Am atras 300 de milioane de lei din fonduri europene, bani care se regăsesc în infrastructura județului nostru, unde construim drumuri noi, poduri și podețe. Am aplicat și am obținut 200 de milioane de lei prin PNDL, și am obținut alte finațări prin CNI, pentru a construi podurile peste Olt. Practic, am accesat orice finanțare care a fost disponibilă.

Am reabilitat din temelii maternitatea din Brașov, cu bani de la Banca Mondială. Spitalul de Copii, care deservește și județul nostru, dar și Harghita și Covasna, a fost modernizat secție cu secție, iar copiii noștri au acum la dispoziție o infrastructură medicală care îi deservește la cele mai înalte standarde. La Spitalul Județean am reabilitat până acum 5 etaje din 6, și lucrările vor continua. Odată cu aceste reabilitări, a crescut și calitatea actului medical în județul nostru.

Nu în ultimul rând, am demarat construcția aeroportului. Am găsit finanțare, am clarificat situația juridică, și în curând brașovenii pot fi mândrii și se pot bucura de facilitățile pe care le oferă această construcție. Am primit sprijin din partea guvernului, pentru că Guvernul Orban recunoaște ceea ce este evident, și anume că în ultimii 3 ani Brașovul a devenit cea mai importantă destinație turistică din România.

Lucrurile mari se pot face numai în echipă, și vreau să le mulțumesc pentru sprijin tuturor colegilor mei, primari și parlamentari, gazdei noastre, doamnei deputat Mareș, și să vă mulțumesc dumneavaostră, cetățenilor, pentru alegerile pe care le-ați făcut și pentru vrednicia de care dați dovadă.”

Lucian Cupu, Candidatul PNL la Primăria Municipiului Făgăraș:

„Întreaga mea viață este strâns legată de evoluția Făgărașului și a comunității noastre. Sunt născut în Făgăraș, sunt căsătorit și sunt tată a 3 copii.

Sunt licențiat în domeniul Științe Administrative, și îmi folosesc cunoștințele în exercitarea unor funcții de conducere, administrare și decizie în cadrul unor societăți de interes național și strategic.

De-a lungul parcursului meu profesional, am participat activ la fundamentarea și luarea de decizii privind cadrul legislativ din domeniul industriei de apărare, la consultări la nivel central – Administrația Prezidențială, Prim-Ministru, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor, dar și la negocieri la nivel de investitori strategici pentru sectorul apărării, industriei metalurgice și industriei chimice. De asemenea, am reprezentat o prezență constantă la dezbaterile Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului, atunci când se dezbăteau proiecte de lege relevante pentru activitatea mea.

Am ales să fac echipă cu Partidul Național Liberal, cu Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, cu doamna deputat Mara Mareș și cu Guvernul Orban deoarece doar alături de ei am reușit să aducem în Făgăraș cea mai mare și mai importantă investiție de după anul 1989: 22 de milioane de euro pentru retehnologizarea Fabricii de Pulberi S.A., investiție care va duce la crearea câtorva sute de locuri de muncă bine plătite, în următorii 2 ani.

Vreau să vă spun că lucrurile nu se vor opri aici, și că spre deosebire de toți ceilalți candidați, suntem singurii care propunem pentru Făgăraș locuri de muncă bine plătite și o politică adminstrativă proactivă față de investitori și investiții. Vom demara curățarea, lotizarea și aducerea utilităților în Parcul Industrial Făgăraș și, nu în ultimul rând, vom aduce investitorii.

Vă propunem un model modern pentru a construi astăzi Făgărașul în care vrem să trăim mâine. Vreau să vă spun că ne dorim să dezvoltăm infrastructura rutieră, care se găsește într-o stare jalnică, și mă refer aici și la porțiunea Drumului Național 1 care trece prin Făgăraș. Ne dorim să construim spitalul, de la zero, corp cu corp și secție cu secție, și vom înființa aici și o maternitate modernă. Vom digitaliza complet administrația, pentru că accesul dumneavoastră la informații nu poate fi și nu trebuie să fie îngrădit de birocrație. Ne dorim ca, după ce muncim, să ne putem petrece și timpul liber în spații de agrement de calitate, în parcuri civilizate, curate și iluminate, și exact asta vom face și în Parcul Regina Maria, și în zona Casei de Cultură, și în jurul Cetății și efectiv, orinde vom găsi un petic de pământ pe care îl putem amenaja într-un mod modern și civilizat. Nu în ultimul rând, vă promit că, în cei 4 ani de mandat, vom scoate traficul greu din oraș, pentru că de succesul acestui din urmă proiect depinde succesul tuturor celorlalte proiecte, și depinde standardul nostru de viață, în general.

Vă mulțumesc și vă aștept în data de 27 septembrie la vot.”

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.