Reabilitarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” din Brașov se amână. Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost anulată

Lansată în luna martie, licitația pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” din Brașov se anunța una promițătoare, având în vedere că au fost depuse patru oferte. Totuși, nici unul dintre constructori nu a îndeplinit toate cerințele stabilite de Primăria Brașov, astfel că după ce dosarele au fost analizate timp de câteva luni, procedura a fost anulată. Anunțul de anulare a fost publicat pe platforma electronică de achiziții publice în data de 11 septembrie, motivul fiind că  „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”. 

La licitația pentru reabilitarea liceului brașovean s-au înscris Asocierea Eren Cons (lider) – Danina Star SRL (firme din Braşov) Asocierea Atlant Building (lider) – SC Rozini SRL (firme din Braşov); Asocierea SC Center Akces Comserv SRL (lider) – Oopy Arhitectura SRL şi Asocierea Energo Construcţii Civile şi Industriale (lider) – THI Concept, iar la finalul lunii aprilie, când au fost deschise ofertele, primarul Brașovului, George Scripcaru, s-a declarat mulțumit de această concurență, considerând că în acest mod va crește calitatea lucrărilor. 

Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” este estimată la suma de 11,206 milioane lei, cu tot cu TVA. Pentru acest proiect, municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană. 

Prin acest proiect la cele două corpuri ale liceului se vor realiza lucrări de eliminare a umezelii din ziduri și de oprire a infiltrațiilor de apă. De asemenea, vor fi refăcute instalațiile interioare, sălile de clasă și celelalte spații vor fi recompartimentate, iar clădirile vor fi eficientizate energetic. 

 Modernizarea Colegiului Tehnic „Maria Baiulescu” trebuie finalizată în termen de 23 de luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor de proiectare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.