„Exilul” Colegiului „Maria Baiulescu” Brașov s-ar putea prelungi. Anunțul făcut de primarul Brașovului pe Facebook

Lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic din Brașov nu se derulează conform graficului, soluțiile tehnice luate în calcul inițial pentru consolidarea corpurilor de clădire aparținând unității de învățământ nefiind agreate de constructor. Situația acestui proeict a fost prezentată de primarul Brașovului, Allen Coliban, pe Facebook, printr-un răspuns la comentariul unei brașovence. 

„Există probleme la structura clădirii, semnalate de către constructor. Aceste probleme au necesitat reconsiderarea expertizei tehnice.  Constructorul spune că nu poate fi dus la îndeplinire proiectul conform expertizei, pentru că nu ar prezenta siguranță. Urmează ca zilele acestea să avem punctul lor de vedere final, să îl facem public împreună cu modificările propuse și să luăm decizia dacă mergem mai departe pe scenariul constructorului sau reziliem, ne judecăm și, în paralel, refacem licitația”, a scris primarul. 

Va reuși primăria să respecte termenele contractului de finanțare? 

Practic, dacă primăria și constructorul nu cad de acord privind soluția tehnică, lucrările s-ar putea prelungi foarte mult și ar putea apărea complicații, având în vedere că este vorba de un proiect cu finanțare europeană (Programul Operațional Regional Regional 2014 – 2020). Mai exact, dacă proiectul nu este finalizat până la finalul anului 2023, municipalitatea brașoveană ar putea fi pusă în situația de a nu primi finanțarea europeană integrală. 

Contractul pentru reabilitarea Colegiului „Maria Baiulescu” a fost semnat în luna martie a anului 2021 cu Asocierea Danina Star (proiectant) – Eren Cons (constructor), care a depus o ofertă  în valoare de 7.889.694 lei, fără TVA.
În perioada derulării lucrărilor, activitatea didactică a Colegiului  „Maria Baiulescu” se desfășoară după amiaza, în alte școli din municipiul Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.