FOTO. Poluare accidentală pe pârâul Graft. Poluatorul va fi amendat și va suporta toate cheltuielile legate de inspecție

Pârâul Graft s-a albit luni după-amiază, pentru câteva ore, atrăgând privirile nemulțumite ale celor care au trecut prin zona de După Ziduri. Oamenii s-au gândit din nou că până nu demult, Graftul era un pârâu poluat de către gospodăriile din Șchei care nu erau legate la canalizare și aruncau apa uzată direct în apa care le trece pe lângă case. 

Reprezentanții Municipalității spun însă că acum, situația celor aproximativ 100 de gopodării din Șchei s-a rezolvat, întrucât ele au fost branșate de Compania Apa la rețeaua de canalizare.  (Detalii AICI)

În schimb, culoarea albicioasă a Graftului ar fi fost cauzată de o poluare accidentală, produsă  probabil tot în zona Șchei.

„A fost vorba despre o poluare accidentată pe Graft. Apele Române au fost sesizate, au fost luate probe pentru analiză. Alături de Compania Apa s-a mers în teritoriu pentru a verifica albia râului. Din primele indicii, se pare că ar putea fi chiar şi o vopsea. Dacă se identifică poluatorul se aplică o amendă substanțială și tot el va suporta toate cheltuielile legate de inspecţia din teren, pronind cu analiza probelor luate din apa pârâului”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. Poluare accidentală pe pârâul Graft. Poluatorul va fi amendat și va suporta toate cheltuielile legate de inspecție - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.