Prefectul Văsii susține că există focare de COVID-19 în instituțiile publice dar refuză să spună unde

Prefectul Mihai Cătălin Văsii susține că există focare de COVID-19 în mai multe instituții deconcentrate și le cere șefilor acestora să ia măsuri de limitare a riscului de infectare. Cu toate acestea, prefectul Cătălin Văsii refuză cu înverșunare să spună care sunt instituțiile în care sunt astfel de focare, pentru a-i face mai vigilenți pe cetățenii care apelează la acestea sau pe cei care lucrează acolo. În plus, prefectul, deşi vorbeşte despre instituţii cu focare de COVID, i-a „înghesuit” pe directorii dedeconcentrate în aceeaşi sală pentru o şedinţă, în care s-a respectectat şi nu prea, distaţarea fizică, pe care tocmai a cerut să fie respectată. 

 

„Avem mai multe focare COVID-19 în instituții publice, iar apariția acestor focare a fost cauzată, în principal, de angajați ai respectivelor instituții. Dumneavoastră, în calitate de conducători ai serviciilor publice deconcentrate, aveți obligația de a vă asigura că oamenii din subordine respectă cu strictețe regulile de protecție sanitară, care sunt foarte simple – să poarte mască, să-și spele și să-și dezinfecteze frecvent mâinile și să păstreze distanța fizică. Iar dacă este nevoie, să impuneți cu fermitate respectarea acestor reguli esențiale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus! Angajații din instituțiile publice trebuie să fie exemple de responsabilitate. În caz contrar, avem o mare problemă, atât în raport cu pandemia, cât și cu cetățenii, cărora trebuie să le arătăm respect și prin respectarea regulilor de protecție sanitară. Vă solicit, de aceea, să asigurați materialele și echipamentele necesare în acest sens și să luați toate măsurile care se impun pentru protecția personalului și a celor care apelează la serviciile instituțiilor unde se lucrează cu publicul”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii, conform unui comunicat de presă transmis imediat după întâlnirea cu șefii de instituții deconcentrate.

 

Atât purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, cât și prefectul au refuzat, și de această dată, să ofere alte detalii despre instituții unde sunt focare de COVID-19. 

La rândul său, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau a subliniat că, potrivit definiției de caz, persoanele care respectă cu strictețe regulile privind purtatul măștii, igiena mâinilor și distanțarea fizică nu sunt considerate contacți direcți ai unei persoane confirmate cu COVID-19, chiar dacă au stat în aceeași încăpere cu aceasta, prin urmare evită plasarea în carantină la domiciliu sau instituționalizată.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Prefectul Văsii susține că există focare de COVID-19 în instituțiile publice dar refuză să spună unde - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.