RATBV acordă încredere maximă doamnelor ce vor să conducă autobuze sau troleibuze

În urma procedurilor de recrutare de personal realizate de RATBV S.A., trei doamne au fost angajate pe posturi de conducător auto de autobuz sau troleibuz, societatea acordând încredere maximă doamnelor ce doresc să profeseze în această meserie considerată de unii ”rezervată” bărbaților.

Pentru a reuși să-și îndeplinească obiectivele în ceea ce privește extinderea rețelei de transport public de călători, atât în municipiul Brașov, dar și în zona metropolitană, după o selecție riguroasă, RATBV S.A. a angajat mai mulți conducători auto de autobuz și troleibuz. Deloc întâmplător, în urma acestor recrutări, trei doamne au fost alese să conducă mijloace de transport, ba chiar unele cu mare capacitate, binecunoscutele ”articulate”, mașini cu lungimi de circa 18 metri. Rezultatul a fost determinat și de faptul că, statistic, doamnele sunt mai atente în trafic și au o manieră de condus mai preventivă. RATBV încurajează și în continuare doamnele care dețin permisul de conducere cu categoria necesară și celelalte condiții legale să aplice pentru ocuparea unor posturi de conducător auto.

Una dintre doamnele care au căpătat deja experiență în această meserie este Iuliana Constantin, la volanul unui autobuz articulat, conducătoare auto deja cunoscută și recunoscută în trafic atât de colegi, cât și de ceilalți șoferi. ”Din punctul meu de vedere este ușor, pentru că fac această meserie cu drag și chiar cu pasiune. Nu a fost o problemă să mă integrez într-un colectiv unde domnii sunt majoritari: știu ce am de făcut, unii mă admiră, alții mai circumspecți, însă toți sunt respectuoși. Mă bucur că de ceva vreme mai avem două colege care conduc mașini lungi, una un autobuz, iar alta un troleibuz. Îmi doresc să mai vină și alte doamne alături de noi. Lucrez de peste un an și nu am avut probleme nici în trafic”, ne-a spus Iuliana Constantin. Trebuie spus că și soțul acesteia lucrează ca șofer de autobuz în cadrul RATBV, astfel că, după cum spune doamna, ”suntem o familie dedicată transportului public”.

1 Trackback / Pingback

  1. RATBV acordă încredere maximă doamnelor ce vor să conducă autobuze sau troleibuze - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.