Cine sunt consilierii primarului Allen Coliban şi la ce îi sunt ei utili? Fostul viceprimar Barabas, păstrat în Primăria Braşov pentru „acces la memoria instituţională”

Primarul Braşovului are, conform legislaţiei, dreptul de a-şi angaja la cabinet, şase consilieri personali, pe domenii pe care consideră că are nevoie de sprijin.Cinci din  cele şase locuri de la cabinetul lui Allen Coliban sunt deja acoperite, edilul luându-şi deja de-a dreapta sa, câţiva oameni.

Primarul a considerat că are unele „goluri” în comunicare, în domeniul culturii, al organizării şi siguranţei. O altă „zonă” pe  care a avut nevoie de ceva sprijin în plus este cea aa „administraţiei anterioare”, astfel că Allen Coliban şi l-a păstrat la dreapta sa pe unul dintre foştii vicerimari ai Braşvoului – asta în ciuda faptului că a vorbit şi vorbeşte în continuarea de „depolitizarea aparatului administrativ”.

De asemenea, pe lângă cabinetul primarului a fost păstrat şi Bogdan Micu, cel care a lucrat la câteva proiecte din municipiul Braşov şi în perioada în care George Scripcaru ocupa biroul principal din Primărie. La fel ca atunci, şi acum Micu va continua activitatea în baza unui contract de voluntariat, el urmând să contibuie şi acum la proiectul de amenajare a bike-ride-ului din Postăvarul.

Aşadar, cine sunt consilierii personali ai primarului Allen Coliban?

Nicoleta Cîrjan
Primul consilier despre care a vorbit Allen este specialistul pe comunicare despre care edilul spune că îl ajută în „organizarea fluxurilor de informaţii”. Nicoleta Cîrjan a fost unul dintre cei mai activi membri din staff-ul de campanie al lui Allen Coliban, în perioada în care acesta şi-a pregătit accesul spre Primăria Braşov. Activă atât offline, unde însuşi primarul spune că a coordonat echipe întregi în campanie, cât şi online, unde ea însăşi s-a implicat inclusiv în comentarii cu criticii, pe atunci ai candidatului USR, Allen Coliban.

Laszlo Barabas
Este primul consilier angajat de Allen Coliban la cabinetul său, dar ultimul despre care primarul a amintit, „în trecere”, în cadrul unei ediţii a „Jurnalului” de pe FB . Potrivit unor surse, Barabas a ajuns la cabinetul primarului în urma unor negocieri politice. Rolul său este, printre altele, acela de „a face trecerea” de la fosta administraţie, la cea actuală şi, pe de altă parte, să ofere „acces la memoria instituţională” a Primăriei, lucru recunoscut chiar de către Allen Coliban. În ciuda faptului că a subliniat în numeroase rânduri că îşi doreşte o depolitizare a sistemului administrativ din Primărie, Coliban l-a angajat pe Barabas, justificându-şi alegerea prin abilităţile acestuia şi prin faptul că „el cunoaşte istoria fiecărei borduri din acest oraş”.

„Deși este membrul altui partid, mi-a fost recomandat de către mai mulți oameni drept un profesionist. El provine dintr-un domeniu tehnic, are experiență în mediul privat și a fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov. Cât timp a fost viceprimar a avut atribuții delegate pe zona tehnică”, a declarat Coliban.

Barabas va fi trimis să lucreze cu viceprimarul Sebastian Rusu, care are atribuţii mai mult tehnice.

Radu Dascălu
Este primul consilier pe care l-a prezentat public Allen Coliban. Pensionar din Ministerul Afacerilor Interne, Radu Dascălu este fost şef al serviciului de Criminalistică la IPJ Braşov. El se va ocupa de reorganizarea Poliţiei Locale a municipiului Braşov. În fişa postului se vorbeşte însă şi de atribuţii privind identificarea riscurilor „de imagine” ale primarului…

Socrul lui Godină, ajuns în echipa de consilieri a primarului Coliban, va reorganiza Poliția Locală Brașov

Horia Mihail
Pianist la Filarmonica Braşov, absolvent al Universităţii din Illinois şi al programului Artist Diploma la Boston Univerityy, artist care a concertat de peste 1000 de ori cu diferite orchestre din România şi din străinătate, Horia Mihail este consilierul lui Allen Coliban pe domeniul Culturii. Mihail, cunoscut pentru crearea, alături de Dragoş Dumitriu, a Festivalului TAMTAM la Braşov, trebuie să vină cu o strategie pe termen mediu şi lung pentru revigorarae culturii braşovene.

Pianistul Horia Mihail este noul consilier al primarului, pe teme de cultură. Prima propunere: evaluare externă pentru instituţiile de cultură din Braşov

Dragos Dimitriu
Nu a fost prezentat direct de către primarul Coliban, în calitate de consilier la cabinet, ci a fost amintit doar într-un „Jurnal” al acestuia, pe Facebook. Dragoş Dimitriu, şi el tot pianist la Filarmonica Braşov, ocupă un loc de consilier al primarului, astfel încât, prin detaşare, să poată conduce interimar, în continuare, Filarmonica Braşov, până la organizarea unui concurs pe post.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.