Noul parc de 8,4 milioane de lei din zona „La Iepure”, gata până în 30 iunie 2021

Primăria Brașov a obținut un nou certificat de urbanism pentru proiectul de amenajare a parcului din zona „La Iepure” din Valea Cetății, după ce vechiul document urbanistic, emis în luna noiembrie a anului trecut, a expirat.  În etapa următoare, pentru lucrările la acest parc va fi eliberată și autorizația de construire.

Pentru amenajarea acestui parc, Primăria Brașov a obținut o finanțare europeană, iar zilele trecute a fost lansată și licitația de lucrări. 

Conform anunțului licitației privind proiectarea, execuția lucrărilor și asigurarea asistenței tehnice, valoarea proiectului este estimată la 8,432 milioane lei cu tot cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în data de 11 noiembrie.  Termenul de finalizarea a lucrărilor este 30 iunie 2020. 

Bicicliști în  trafic printre mașinuțe electrice

Prin acest proiect se va amenaja un poligon pentru ciclism pentru învățarea școlarilor să se deplaseze în trafic cu ajutorul bicicletei. În acest sens proiectul propune o pistă pentru biciclete cu lățimea de 2,00m – două benzi de circulație pe o lungime totală de cca 300 m, cu un traseu
sinuos, prevăzut cu treceri pentru pietoni, indicatoare de circulație rutieră, semafoare și un sens giratoriu.
Terenul fiind în pantă, prin lucrările de sistematizare verticală premergătoare amenajărilor, panta acestuia va fi valorificată, pistele pentru biciclete fiind proiectate pe teren în pantă, lucru des întâlnit la străzile din municipiul Brașov. În momentul examenelor vor intra pe traseu până la patru mașinuțe electrice pentru ca simularea să fie cât se poate de apropiată de problemele cu care se confruntă în trafic.

 

1 Trackback / Pingback

  1. 3 Noiembrie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.