Primăria Brașov a pregătit 4 milioane de lei pentru deszăpezirea orașului până la finalul anului

Având în vedere că din această perioadă, iarna poate veni oricând și la Brașov, autoritățile locale au început pregătirile. Astfel, pentru plata serviciilor de dezăpezire în perioada 15 noiembrie – 31 decembrie, prin rectificarea bugetului local al municipiului Brașov a fost alocată suma de 4 milioane lei. Aceasta este o sumă orientativă, pentru că plata efectivă se va face în funcție de serviciile prestate, iar acestea depind de condițiile meteo. 

Reamintim că la finalul lunii trecute, opreratorul de deszăpezire din Brașov și-a făcut stocurile de material antiderapant și a pregătit 86 de autospeciale şi utilaje. 

Cum se va face deszăpezirea: 

  •  în prima etapă se va interveni pe arterele principale, unităţile medicale, unităţile de învăţământ, instituţiile de intervenţie, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun.
  • în etapa a doua se va interveni pe străzile de legătură cu arterele principale.
  • În ultima etapă se vor deszăpezi străduţele din cartiere.

În zonele în care străzile sunt în pantă (cum este cazul celor din cartierul Șchei) și a pasajelor, activitatea de deszăpezire se face în prima şi a doua etapă.
Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 şi 3 ale ocolitoarei este asigurată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

2 Comentarii

  1. De ras! A verificat cineva cate din utilajele fotografiate sunt functionale!??? Multe dintre ele nici nu pornesc. Fotografia a fost doar de decor. Ca sa dea bine la fotografie au pus in fiecare mașină câte o persoana. Asta nu înseamnă ca toti sunt soferi sau angajati.Hahaha Golani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.