VIDEO. Dr. Andrea Neculau despre carantinarea Brașovului: „Suntem deja la aplicarea unor măsuri de carantină”

Municipiul Brașov a trecut de incidența de 6 cazuri la 1.000 de locuitori, astfel că, în conformitate cu reglementările la nivel național, se poate institui carantinarea orașului.  Directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, a declarat că potrivit criteriilor Institutului Național pentru Sănătate Publică, s-ar impune măsuri de carantină, însă aceasta este o decizie de luat după o consultare cu autoritățile centrale. În plus, directorul DSP Brașov subliniază că o parte din măsurile de carantină sunt deja aplicate în municipiul Brașov. 

 „Considerăm cu toții că suntem deja la aplicarea unor măsuri de carantină. Vorbim de carantina de noapte, de închiderea școlilor, de reorganizarea instituțiilor, cu program de telemuncă. Suntem în niște pași aproape îndepliniți de carantină totală. Dar, criteriile epidemiologice față de municipiul Brașov, care a înregistrat o creștere foarte mare sunt clar de carantină. Despre declararea carantinei discutăm cu autoritățile naționale, pentru că în această situație sunt și alte mari centre urbane, cum ar fi Timișoara, Cluj sau Sibiu. Marile municipii sunt în această situație. Decizia se va lua la nivel național. Cred că decizia a fost, luată, practic, odată cui introducerea carantinei de noapte”, a declarat dr. Neculau.  

 

Nici Sibiul nu a declarat carantina 

De altfel, o astfel de decizie a fost luată miercuri în Baia Mare (unde incidența era ieri de 6,5 cazuri la 1.000 de locuitori), unde au fost introduse restricții de circulație, dar este permisă organizarea cununiilor sau botezuri, dar cu un număr mic de participanți. De azi intră în vigoare în municipiul Slobozia, unde incidența este de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori. La Sibiu, unde incidența era ieri de 11,18 cazuri la 1.000 de locuitori, Direcția de Sănătate Publică a recomandat carantinarea orașului, dar o decizie va fi luată la nivel național. Problema carantinării a fost discutată și la Bistrița, însă autoritățile locale spun că în municipiu sunt câteva focare care sunt ținute sub control. 

A fost luata în considerare și la Bistrița, însă  autoritățile locale spun că acolo este vorba de niște focare care sunt sub control. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.