Soluții pentru Târgul de Crăciun de la Brașov: comercianții propun un eveniment cu distanțare fizică, în Piața Sfatului și exclud varianta online a primarului

Primăria municipiului Braşov a purtat o discuţie cu comercianţii interesaţi să participle la Târgul de Crăciun care se desfăşoară în fiecare an în oraş în perioada petru a găsi soluţii de organizare în condiţii de siguranţă a evenimentului. La discuţie au participat, pe lângă primarul Allen Coliban, şi reprezentanţii celor 26 de producători şi comercianţi care vor să participle la târg dar şi consilierii local Bogdan Bart şi Andrei Oniga. 

Propunere: târg de Crăciun cu distanţare fizică, în Piaţa Sfatului 

În urma discuţiei a fost propusă organizarea târgului în toată Piața Sfatului, fără a mai exista căsuțe apropiate. O altă propunere făcută a vizat o zona și mai mare, respectiv, organizarea lui, pe lângă Piața Sfatului, și în celelalte piațete din centrul istoric, cum ar fi Piața Brassai, Piața Enescu, Piața Sf. Ioan, sau chiar pe strada Republicii și Michael Weiss, în Livada Poștei. În felul acesta s-ar crea un circuit al Târgului de Crăciun. 

Alte propuneri au vizat măsurile de siguranță pe care fiecare expozant le poate lua: să monteze o barieră transparentă (geam sau plexigas) între el și clienți, clienții să aibă la dispoziție dezinfectant și măști de rezervă iar anunțurile cu regulile privind prevenirea răspândirii bolii să fie afișate la vedere dar şii utilizarea, în principal, a plății cu cardul, iar expozanții să realizeze săptămânal o nebulizare profesională a interiorului căsuței și a mărfii. 

Comercianţii consideră că un târg doar online nu ar fi viabil

Pe de altă parte, ideea primarului Allen Coliban, de organizare a unei ediţii exclusiv online a Târgului de Crăsiun a fost considerată de către comercianţi ca fiind neviabilă. În schimb, evenimentele artistice aferente unui astfel de târg, concerte, colinde, se pot desfășura online și pot completa cu succes acest târg.

În zilele următoare, primarul Coliban va avea noi discuții cu prefectul Cătălin Văsii, dar și cu primarii din orașele care organizau în mod tradițional astfel de târguri – Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara – pentru a merge cu o propunere comună către premierul României, în care să prezinte toate măsurile pe care autoritățile publice le vor lua, astfel încât aceste târguri să nu prezinte nici un risc de răspândire a virusului. Totodată, participanții la această întâlnire vor mai completa, în perioada următoare, lista de propuneri pentru creșterea siguranței desfășurării acestui târg.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.