Toleranță zero în valul trei? Comuna Sânpetru va intra în carantină cu o incidență mult mai mică decât cea de anul trecut. Alte două localități sunt pe listă

Comuna Sânpetru va intra, aproape sigur, în carantină, după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov a efectuat analiza de risc privind situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-Cov-2, având ca rezultat o incidență mai mare de 6/1.000 de locuitori a cazurilor de COVID-19. De altfel, Prefectura Brașov a anunțat că DSP a și a decis să înainteze Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor, propunerea de instituire a măsurii de carantină zonală în Sânpetru.

„Dacă Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor își va da avizul favorabil, această propunere, însoțită de aviz, va fi transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov, care va vota proiectul unei hotărâri prin care se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru unitatea administrativ-teritorială Sânpetru, județul Brașov, pentru o perioadă de 14 zile”, a anunțat Prefectura Brașov. 

Incidența în Sânpetru: 7,58 în 16 martie 2021, 9,54 în 21 noiembrie 

Anunțul privind carantinarea Sânpetrului vine în contextul în care, în comună, incidența infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în 16 martie la 7,58 cazuri la 1.000 de locuitori, fiind luate în calcul și focarele. În schimb, în ultima parte a anului trecut, când incidența în comună ajuns și la 9,54 cazuri în 21 noiembrie (fără a fi luate în calcul focarele), nu s-a pus problema instituirii carantinei. 

Municipiul Brașov, în carantină la o incidență puțin mai mare de 6 cazuri la 1.000 de locuitori?

În carantină riscă să intre și municipiul Brașov, unde, în 16 martie, incidența a atins pragul de 6,00 cazuri la 1.000 de locuitori. De altfel, nu este pentru prima dată când municipiul reședință de județ trece de pragul de carantinare. Recordul a fost atins în 24 noiembrie 2020, când incidența era de 9,70 cazuri la 1.000 de locuitori, însă la momentul respectiv nu s-a luat decizia închiderii orașului. 

Cea de-a treia localitate care riscă să între în carantină în perioada următoare este Ghimbav, unde, în 16 martie , incidența era de 6,27 cazuri la 1.000 de locuitori. Recordul în la Ghimbav a fost atins în 27 noiembrie 2020, când incidența a ajuna la 10,56 cazuri la 1.000 de locuitori, fără a se lua atunci decizia carantinării. 

De altfel, de la începutul pandemiei, singura localitate din județul Brașov a fost comuna Sâmbăta de Sus, după ce în comună incidența a ajuns în 16 noiembrie 2020 la 12,65 cazuri la 1.000 de locuitori. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.