FOTO. Sesizare la BEJ Braşov. Primarul din Teliu îi îndeamnă pe alegători să voteze PSD, că „se dublează alocaţiile”

 

Primarul comunei Teliu, Gheorghe Boalii îi îndeamnă pe alegătorii din comună, prin mesaje postate de Facebook, să voteze PSD pentru dublarea alocaţiilor. Edilul face aceste îndemnuri de campanie chiar în ziua alegerilor deşi campania electorală s-a finalizat, conform legii sâmbătă la ora 7.00. 

 

Gheorghe Boalii a postat pe mai multe grupuri ale locuitorilor din Teliu următorul mesaj de mobilizare:

„În calitate de primar al comunei Teliu vă rog respectuos să ne mobilizăm şi să ieşim la vot pentru o schimbare ăn bine!! Votaţi PSD (trandafirii) se dublează alocaţiile!! Vă mulţumim!”

 

 

Aşadar primarul a lansat un mesaj ce conţine îndemn de vot către un anumit partid, chiar în ziua alegerilor, lucru care încalcă legislaţia electorală în vigoare.

În acest context, a apărut şi o primă sesizare la Biroul Electoral Judeţean. Ea a fost depusă de PMP. Sesizarea va fi analizată. Primarul PSD din Teliu riscă o amendă cuprinsă între 1500 şi 2500 de lei.

Dincolo de încălcarea prevederilor legale, mobilizarea pe care edilul din Teliu o încearcă char în ziua votului este cu atât mai cinică cu cât acesta foloseşte argumentul alocaţiilor într-o localitate în care o mare parte a cetăţenilor  trăieşte la limita sărăciei, beneficiind în ultimii ani de un suport redus din partea autorităţii locale. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.