FOTO&VIDEO. Primele cadre medicale vaccinate anti-COVID, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov

Programul de vaccinare anti-COVID a început azi, la Braşov, la ora 9.00, prima persoană vaccinată în această campanie de imunizare fiind directorul medical al unităţii, dr. Andreea Moldovan.  Cea de a doua persoană vaccinată a fost dr. Felicia Costandiş, unul dintre foştii directori ai spitalului şi unul dintre cele mai vechi cadre medicale de la Infecţioase.

 

Vaccinul este unul nedureros, după cum a spus medicul Amdreea Moldovan, imediat după injectarea în braţ.

“Este o mulţumire care trebuie adresată tuturor pacienţilor care s-au străduit să treacă cu bine prin boală, cadrelor medicale care au trecut alături de pacienţi prin această pandemie – şi încă mai avem lupte de dat- şi celor care s-au străduit să obţină atât de repede acest vaccin pe care îl avm acum la îndemână. E clar, este singura armă pe care o avem în prezent ca să putem stăpâni, controla şi opri la un moment-dat pandemia. Pentru mine personal, acesta este un moment istoric. L-am aşteptat încă din luna martie, convinsă că aici va fi luminiţa de la capătul tunelului. Mă bucur că a ajuns şi în România şi că aceşti colegi ai mei care s-au străduit zi şi noapte să stopeze pandemia vor beneficia de el. E un mesaj de solidaritate și încredere pe care vreau să-l transmit prin faptul că m-am vaccinat eu prima. Nu este o arganță. Cred în vaccin, cred că este un vaccin excepţional de performant faţă de altele pe care le-am avut fiecare dintre noi până acum şi cred că ne poate face să revenim la un moment-dat – nu departe de acum, la acea viaţă normală pe care ne-o dorim toţi”, a declarat dr. Andreea Moldovan, imediat după ce i-a fost administrat vaccinul.  

Primele imagini de la vaccinarea anti-COVID de la Braşov le vedeţi aici:  

 

 

Reamintim că la Braşov, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, care este unul dintre cele zece centre naţionale de vacccinare, au fost livrate 100 din cele 10.000 de doze care au intrat vineri în România. Peste trei săptămâni alte 100 de doze vor fi livrate, pentru cea de a doua etapă, imunizarea făcându-se în două doze. 

La Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, toţi doctorii se vor vaccina, aceştia arătând încredere în campania de imunizare, după cum a precizat dr. Andreea Moldovan. Ceva mai mult scepticism există, în schimb, în rândul personalului auxiliar.  

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.