Azi, la ora 9.00 începe vaccinarea anti-COVID la Braşov. Prima persoană vaccinată: directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase

Vaccinarea împotriva COVID-19 începe în această dimineaţă la Braşov, în acelaşi timp cu celelalte centre de vaccinare din România.  Dozele de vaccin pentru imunizare au ajuns încă de ieri, de la centrul naţional stabilit la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, la cele zece centre din ţară astfel: 

  • Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze 
  • București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze 
  • București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze 
  • Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze
  • Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze
  • Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze
  • Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze
  • Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze
  • Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze
  • Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.

La Braşov, prima persoană care va fi vaccinată înpotriva COVID-19 este directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Andreea Moldovan. Vor urma apoi alţi angajaţi ai spitalului. Potrivit directorului medical, toţi doctorii se vor vaccina, aceştia arătând încredere în campania de imunizare. Ceva mai mult scepticism există, în schimb, în rândul personalului auxiliar. 

După utilizarea celor 100 de vaccinuri sosite deja la Braşov, alte 100 vor fi transmise peste trei săptămâni, pentru cel de al doilea rând de utilizare, având în vedere că imunizarea se face în două etape. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare la nivel naţional, dr. Valeriu Gheorghiță, o persoană vaccinată împotriva coronavirusului începe să dezvolte imunitate după aproximativ 14 zile de la momentul injectării primei doze. 

Reamintim că, primele 10.000 de doze de vaccinuri au ajuns încă de vineri la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. 

Primele 10.000 de vaccinuri anti-COVID au ajuns în România. Până mâine, o parte vor fi și la Brașov/ Răspunsul protector începe la 14 zile de la prima doză

Administrarea vaccinului antiCOVID-19 se face cu două doze. După tranșa de 10.000 primită vineri, autoritățile speră ca până la sfârșitul anului, cel mai probabil în jurul datei de 28 decembrie, să mai ajungă în România 140.000 – 150.000 de doze, aceasta fiind și estimarea sosirilor săptămânale de aici încolo.

Premierul Florin Cîțu anunța sîmbătă că de săptămâna următoare în România vor ajunge circa 144.000 de doze de vaccin, iar, în total, România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin, pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer.

Fiecare persoană care se vaccinează va fi înregistrată în Registrul Național al vaccinărilor și va primi o adeverință în limbile română și engleză. De asemenea, STS dezvoltă o aplicație pentru programarea la vaccinare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.