Întâlnire om – urs pe Drumul Vechi al Poienii. Salvamont Poiana Brașov are șase reguli pentru cei care vor să evite astfel de situații

Vremea de toamnă din această perioadă i-a ținut pe urși activi, astfel că și în această perioadă, când ne așteptăm ca aceste animale să hiberneze, le putem vedea „patrulând” prin pădure. De altfel, o întâlnire om – urs s-a produs duminică, pe Drumul Vechi care duce în Poiana Brașov, incidentul fiind raportat Dispeceratului Național Salvamont. Evenimentul a fost făcut public de Salvamont Poiana Brașov, care a precizat că întâlnirea s-a produs după lăsarea întunericului. Cu această ocazie, salvamontiștii brașoveni a transmis și niște sfaturi pentru evitarea întâlnirii cu animalele sălbatice. 

 Ce recomandă Salvamont Poiana Brașov

 
1) Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întalni cu ele.
2) Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați un fluier (un astfel de fluier se găsește, de regulă, la catarama de prins la piept a rucsacului). 
3) Țineți câinii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.
4) Luați cu dumneavoastră și tineți la îndemână spray-ul pe baza de piper împotriva animalelor sălbatice. Acesta este foarte mic și compact (mai mic decât un deodorant obișnuit, se poate achiziționa de la magazinele cu specific vânătoresc) și poate fi de un real folos.
5) Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.
6) Dacă aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zona de campare organizată și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediata apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa, pentru a îndepărta orice urma de miros de mâncare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.