Marius Dunca (PSD Braşov): Guvernul a dat cinci ţepe românilor, în prima săptămână din acest an

Guvernul a dat românilor, în prima săptămână din acest an, cinci „ţepe”, uitând de promisiunile făcute în campania electorală, a declarat, luni, senatorul PSD Marius Dunca, liderul social-democraţilor braşoveni.

Record negativ al actualei guvernări, spune, senatorul PSD Brașov, Marius Dunca, ccare ritică modul în care Guvernul Dreptei a ales să își bată joc de români, uitând promisiunile făcute în campania electorală. 

„Românii îngenuncheați de Executiv, chiar din prima săptămână de guvernare. Guvernul Țeparilor a lovit atât în pensionari, cât și în salariați, profesori, mediul de afaceri și justiție”, a declarat Dunca.

Iată cele cinci țepe uriașe date românilor, aşa cum le descrie Dunca într-un comunicat de presă: 

1.  Guvernul Dreptei își bate joc de 5 milioane de pensionari
Anul trecut, PNL le dădea pensionarilor o majorare de doar 14% înaintea alegerilor și promitea că le va mări pensiile cu diferența până la 40% în 2021. Realitatea lui Cîțu este că pensiile NU vor crește decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de prețuri la alimente, medicamente și utilități.

2. Guvernul Dreptei sărăcește 5,5 milioane de salariați
Veniturile lucrătorilor din sectorul public îngheață în acest an. În sectorul privat, nici vorbă de promisiunea USR “Zero Taxe pe salariul minim”! Vor fi taxe, iar salariul minim crește cu doar 2 lei pe zi, sumă ce nu acoperă nici măcar măștile de protecție. Peste 1,4 milioane salariați sunt trimiși înapoi în sărăcie extremă, sunt lăsați să moară de foame.

3. Guvernul Dreptei umilește peste 215.000 profesori
În ultimul an, v-au spus permanent că vor fi crescute salariile profesorilor, că se va respecta legea și că sunt prevăzuți banii în buget. În august, minciuna a fost demascată: educația nu mai era o prioritate, majorările au fost amânate.

4. Guvernul Dreptei condamnă IMM-urile și antreprenorii români
Au desființat Start-Up Nation, program de succes pentru mii de companii locale. În plus, de 6 luni, Guvernul promite granturi de investiții între 50.000 și 200.000 euro din fonduri europene pentru IMM-uri din industria alimentară, panificație, auto, energie și construcții. Niciun leu nu a ajuns până acum în conturile vreunei companii mici și mijlocii!

5. Guvernul Dreptei calcă în picioare Justiția
Au făcut referendum simultan cu prezidențialele din 2019 pentru ca legile justiției să nu mai poată fi schimbate prin OUG. Acum, chiar înainte de Revelion, pe șest, au dat OUG prin care modifică legile justiției! O adevărată hoție de voturi de la cei care au promis exact contrariul!

„Acesta este bilanțul negru al primei săptămâni din Guvernarea Țeparilor. Toate promisiunile din campania electorală au ajuns agresiuni la adresa românilor!”, a încheiat Marius Dunca.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.