Școlile trebuie să trimită până la 15 ianuarie situația cu personalul care vrea să se vaccineze anti-COVID

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor. 

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, potrivit News.ro.

El a spus că luni a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Situaţia vizează atât personalul didactic, cât şi personalul didactic-auxiliar şi personalul nedidactic.

”Aşteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a precizat ministrul, explicând că aceste date vor fi corelate şi cu măsurile luate de alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă.

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, duminică seară, că redeschiderea şcolilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor, potrivit News.ro. El spune că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că deserveşte o activitate esenţială.

Întrebat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, dacă deschiderea şcolilor ar putea fi condiţionată de vaccinarea profesorilor, el a replicat:

„Nu cred. Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”.

În 20 decembrie, Valeriu Gheorghiță declara, tot la Digi 24, că scolile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-începutul lui aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-COVID:

„Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-început de aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile”.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.