Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la nivelul roșu în Sâmbăta de Sus. Scenariul roșu este și în Prejmer

După o perioadă în care incidența cazurilor de coronavirus a fost destul de mică, în ultimele două săptămâni, în comuna Sâmbăta de Sus numărul infectărilor a început să crească, depășind pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. În aceste condiții, începând de astăzi, pentru o perioadă de 14 zile (1 – 14 februarie), comuna este în scenariul roșu. Decizia a fost luată în 31 ianuarie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov. 

Conform datelor disponibile pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Brașov, în 31 ianuarie, incidența în Sâmbăta de Sus, incidența era de 3,02 cazuri la 1.000 de locuitori. 

Reamintim că Sâmbăta de Sus a fost în carantină în perioada 17 noiembrie – 30 noiembrie 2020, fiind singura localitate din județul Brașov în care a fost instituită această măsură.

Tot în 31 ianuarie, CJU Brașov a decis instituirea scenariului roșu în comuna Prejmer, tot ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. În 31 ianuarie, incidența infectărilor cu noul coronavirus era de 3,47 cazuri la 1.000 de locuitori. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.