Trei educatoare de la Grădinița nr. 35 din Tractorul au găsit rezolvarea unei situații aparent minore, dar importantă pentru ele, cu ajutorul consilierului local de cartier

După redeschiderea grădinițelor, trei educatoare de la respectiva grădiniță, erau nevoite să se învârtă minute bune prin cartier pentru a găsi un loc de parcare. Conducerea grădiniței a apelat la consilierul local pe care l-au identificat în cartierul lor. În acest caz  este vorba despre Radu Valentin Paul, alături de care au încercat să găsească o rezolvare la situația apărută și care a venit mai repede decât se așteptau, în întâmpinarea lor. 

„Încă de când am ales acest drum, în politică, am făcut tot posibilul să fiu cât se poate de activ și să vin în întâmpinarea brașovenilor din zona de care mă ocup, pentru a le rezolva din problemele care țin de zona mea de competență. Așa au stat lucrurile și în ceea ce privește situația de la Grădinița nr.35. La finalul anului trecut am fost întrebat dacă pot face ceva pentru rezolvarea acestei situații. Aveau nevoie de trei locuri de parcare, undeva în apropierea grădiniței, astfel că am fost la primărie și am discutat la Serviciul Parcări pentru a identifica undeva în zonă aceste locuri. Am identificat împreună trei locuri de parcare la 50 de metri de grădiniță, care se încadrau în normele legale pentru a fi atribuite, și chiar vreau să le mulțumesc doamnelor din primărie, pentru deschidere și implicare. Am făcut ulterior o simplă cerere și astfel s-a aprobat arondarea acestora către Grădinița 35”, a spus consilierul local. 

Chiar dacă la prima vedere situația părea rezolvată, Radu Valentin Paul spune că, în realitate, lucrurile erau cam la fel, motiv pentru care a fost nevoit să găsească o altă variantă de a-i convinge șoferii să nu ocupe acele locuri rezervate.

„După rezervarea locurilor, este adevărat că s-a montat un indicator care indica faptul că acele locuri sunt rezervate grădiniței, dar șoferii îl ignorau în mod constant. Odată cu redeschidea grădinițelor, situația a redevenit importantă pentru educatoare, astfel că am fost nevoit să găsesc o altă variantă de rezolvare. M-am gândit că șoferii, pur și simplu, nu observă acel indicator pus într-o zonă în care este și un pom și că trebuie să caut o soluție să aduc mesajul acela în câmpul lor vizual. Astfel, am decis să achiziționez trei conuri de parcare cu un mesaj mai simpatic. Chiar dacă în 15 februarie, când am pus conurile, erau mașini parcate de câteva zile, cu ajutorul Poliției Locale am reușit să trimitem informări celor în cauză, iar problema a fost rezolvată, și pe această cale le mulțumesc și lor pentru promptitudine. Astăzi, când am revenit în zonă să văd cum stau lucrurile, totul era perfect, locurile erau libere, iar asta evident că mă bucură. Educatoarele au spus că se mai întâmplă uneori ca un brașovean, doi, să parcheze pe acele locuri, dar chiar ele au găsit o variantă simpatică de atenționare, și anume lasă pe parbriz niște desene făcute chiar de copilașii de la grădiniță. Se pare că inclusiv acestea «prind», pentru că aceste situații au devenit rare”. 

Consilierul local, Radu Valentin Paul, își dorește prin promovarea unor astfel de acțiuni, să îi facă pe brașoveni să prindă mai multă încredere și curaj în a veni către el și colegii consilieri din toate zonele Brașovului:

„Eu cred cu convingere că prin puterea exemplului și prin spirit civic, putem rezolva multe lucruri care, deși în aparență par banele pentru noi, sunt extrem de importante pentru cetățeni. Atunci când vom înțelege că prin funcția de consilier local am fost creditați să venim în întâmpinarea oamenilor, iar brașovenii vor veni la rândul lor către noi, atunci putem spera, cu adevărat, la o comunitate locală mai frumoasă. Este ușor să le spunem oamenilor ce trebuie să facă, dar abia atunci când ne implicăm noi în a-i ajuta, capătă încredere. În acest fel înțeleg eu responsabilitatea pe care o am și sunt convins că mulți colegi, indiferent de partid, sunt în asentimentul meu, astfel că încurajez brașovenii să vină către noi toți”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.