FOTO&VIDEO. Studenții Universității Transilvania din Brașov au la dispoziție un spațiu în care „pot pune proiectele la cale”, dar și o terasă de pe care pot admira orașul

Etajele 6 și 7 ale Corpului A al Universității „Transilvania” din Brașov, unde, până nu demult era un depozit de carte, au fost renovate, iar studenții îl pot folosi pentru activități extracurriculare sau pentru a se întâlni și a pregăti proiectele pentru facultate. De asemenea, studenții au la dispoziție și un „atelier de scriere academică”, iar pentru a se relaxa cateva minute, ei pot merge pe terasa Corpului A, de unde pot vedea orașul dintr-o „altă perspectivă”.

Noile spații au fost prezentate luni de conducerea universității, care a anunțat că pregătește și „alte surprize”. 

În timpul prezentării noilor spații, rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a declarat că în spațiile amenajate în Corpul A (de pe Colina Universității), studenții „pot veni să lucreze individual, în grup, sau să desfășoare alte activități.

„Acesta este doar începutul. Pe parcursul acestui an vor mai fi amenajate două astfel de zone, tot pe Colină. Sper ca și prin astfel, de proiecte să aducem o schimbare în bine pentru studenții noștri în ceea ce privește oferta pe care universitatea o oferă”. 

În ceea ce privește terasa de pe Corpul A, unde este cel mai înalt punct al construcției de pe Colina Universității, aceasta a fost „inaugurată” recent, găzduind deja un eveniment festiv.

Sunt sigur că este un punct de atracție pentru studenți și pentru cadrele didactice. După ce vor desfășura diferite activități la etajele 6 și 7 din Corpul A (unde sunt imprimantele 3D și atelierul de scriere academică – n.n.), studenții pot veni pe această terasă, pentru o cafea, pentru o discuție. Panorama de pe terasa acestui corp de clădire este una spectaculoasă. În zilele senine se vede Postăvarul. De asemenea, de aici se poate vedea Tâmpa, orașul vechi, dar și cartierele mai noi”, a declarat Abrudan. 

Trei centre în care studenții se pot familiariza cu scrierea academică 

Centrul „fizic” de scriere academică reprezintă o continuare a platformei online prin care studenților li se oferă consultanță, astfel încât să învețe să redacteze corect o lucrare, inclusiv în ceea ce privește citarea surselor. 

„Din această săptămână sunt funcționale trei spații fizice, unul în Corpul A, altul în Corpul T (de pe Bulevardul Eroilor – n.n,), iar cel de-al treilea la Aula Universității. Aceste centre sunt gândite să fie cât mai primitoare, ca locuri în care studenții să se poată întâlni pentru a discuta ideile și lecturile sau să se consulte cu colegii lor mai mari”, a declarat coordonatorul Centrului de Scriere Academică, Maria Ghiurțu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.