FOTO&VIDEO. Terminalul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a fost finalizat. Constructorul face ultimele retușuri

Construcţia Terminalului de pasageri din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov s-a încheiat, anunță Consiliul Județean. Tot CJ precizează însă, într-un comunicat de presă, că Singurele lucrări pe care asocierea de firme BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA le mai are în desfăşurare acum sunt retuşurile finale, instalarea echipamentelor şi sistemelor necesare funcţionării Aeroportului, testarea şi punerea în funcţiune a tuturor componentelor, montarea mobilierului şi igienizarea spaţiilor. 

Construcția terminalului a început pe 17 martie 2020

Acum, construcția este gata, având la parter, sala de așteptare, într-un spațiu generos în care finisajele au ajuns într-un stadiu foarte avansat, lamelele tavalului au fost montate, grupurile sanitare sunt funcţionale şi în zilele următoare vor fi aduse şi montate piesele de mobilier.  

Spațiul destinat curselor interne, cu zona de îmbarcare pentru VIP-uri dispune de două ghişee şi o poartă de îmbarcare, precum şi cu cele opt birouri de Check-In care vor fi la dispoziţia pasagerilor, pentru aceştia din urmând să existe trei porţi de îmbarcare. Tot la parter, în zona de intrare în aeroport vor funcţiona birouri pentru reclamaţii şi bagaje pierdute, un cabinet medical, birouri pentru schimb valutar, închirieri auto şi agenţii. 

La etaj sunt Plecările Internaționale

Accesul la etaj se realizează prin intermediul unei scări rulante care este montată şi urmează să fie pusă în funcţiune, al unor scări clasice şi al lifturilor, acestea din urmă fiind deja funcţionale. La etaj sunt amplasate Plecările Internaţionale, cu săli de aşteptare, spaţii pentru controlul paşapoartelor şi şapte porţi de îmbarcare. 

Din această zonă se pot vedea celelalte componente ale infrastructurii Aeroportului Internaţional Braşov: apronul, adică parcarea pentru avioane, care în prezent permite staţionarea a trei aeronave, iar în viitor, pe măsura necesităţilor, poate fi extinsă până la o capacitate de 15 aeronave. Parcarea continuă cu calea de rulare şi cu pista, în lungime de 2820 de metri, iar în partea laterală sunt amplasate platformele antisuflu. 

O parte însemnată din etaj este alocată pentru magazine duty-free, birouri pentru agenţii de turism şi alte activităţi comerciale, dar şi pentru un restaurant generos la care vor putea avea acces şi braşovenii care nu sunt neapărat pasageri, ci doar aşteaptă pe cineva. Priveliştea pe care o vor putea admira clienţii restaurantului este spectaculoasă.  

Zona Sosiri are flux separat

Zona de Sosiri, atât interne, cât şi internaţionale, are asigurat un flux separat. Ea este  amplasată la parter, având patru ghişee destinate controlului paşapoartelor şi biroul Poliţiei de Frontieră. Din aici se ajunge în zona de recuperare a bagajelor, unde au fost deja montate benzile rulante. 

VEZI VIDEO AICI

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veștea, a făcut o vizită ieri la Terminal, subliniind că mai este încă în amenajare spaţiul din fața terminalului unde se montează un tavan exterior care va acoperi o viitoare terasă. În faţa terminalului va fi amenajată o parcare pentru autoturisme, care va avea asigurat accesul direct din drumul judeţean. 

„Pe viitor va trebui cu siguranţă să gândim o altă variantă de accesibilizare a Aeroportului Internaţional Braşov. Am convingerea că activitatea la aeroport nu se va încheia niciodată şi de aceea trebuie să pregătim din timp proiecte de dezvoltare pentru viitor. Sper ca braşovenii şi nu numai ei să fie convinşi că lucrurile merg într-o direcţie bună, că Aeroportul este un obiectiv perfect realizabil şi că suntem contemporani cu o mare investiţie nu doar pentru judeţul nostru, ci pentru întreaga ţară: primul aeroport construit de la zero după anul 1974”, a încheiat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.