Paradoxul noilor restricții anti-Covid. Ultimii clienți din restaurante ar trebui să plece acasă cu declarația pe proprie răspundere

În noul set de măsuri anti-Covid stabit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobat de Guvernul României este inclusă și o situație ciudată. Mai exact, conform noilor reglementări, restricțiile de circulație sunt valabile începând cu ora 22.00. Din acel moment, oamenii pot circula numai pentru motive bine întemeiate.

Paradoxul e că ora 22.00 e și ora de închidere a restaurantelor care au dreptul de a funcționa în starea de alertă (în scenariul galben și scenariul roșu).

Efectul pervers al acestei suprapuneri de ore este că „ultimul client” va fi pus într-o situație delicată, pentru că, legal, deplasarea lui acasă ar trebui să fie bine întemeiată și scrisă in „declarația pe proprie răspundere”.

Legal, deplasarea între orele 22.00 și 05.00 se poate face în interes profesional, medical sau pentru rezolvarea unor probleme personale ce nu pot fi amânate (cum este, de exemplu, un deces în familie). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.