Poiana Braşov, restricţii în plus, în weekend, la incidenţă de peste 7/1000. Vor mai funcţiona în regim normal doar restaurantele din hoteluri

Poiana Brașov va avea parte de restricții extinse în acest weekend, după ce incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Brașov a depășit 7 la 1000 de locuitori. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Braşov a decis printr-o hotărâre ca în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, unitățile de administrație publică aflate la o distanță mai mică de 100 de metri de marginea pârtiei să vândă numai produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away.

Vor fi scutite de la această restricție restaurantele din incinta hotelurilor unde sunt cazați turiștii. Aceste restaurante vor funcționa ca până acum. Administratorii teraselor trebuie să afișeze măsurile luate, în loc vizibil. Printre prevederile adoptate de CLSU se află și cele referitoare la transportul pe cablu. Administratorii rețelelor de transport vor fi obligați să amenajeze, în acest weekend, culoare de acces către instalații, care să aibă între ele și o distanță.  

„Întro analiză pe care am făcuto atât cu cei din Poiana Brașov, cât și cu instituțiile abilitate să ia decizii, concluzia a fost că trebuie să limităm aglomerația – iar pentru asta avem o strategie nouă cu privire la sistematizarea cozilor la instalațiile de transport pe cablu – și am dat o dispoziție de comitet local pentru situații de urgență pentru restricționarea accesului la apres-ski-uri, acele spații unde se comercializează produse alimentare și băuturi, în preajma pârtiilor de schi. Sperăm în felul acesta să avem un final de sezon de schi în siguranță și care să dea posibilitatea turiștilor și brașovenilor să practice ultimele zile de schi pe pârtiile din Brașov. La aceste unități, se va permite doar comercializarea în regim take-away și vor fi măsuri foarte stricte de control, pentru disiparea eventualelor aglomerări”, a declarat președintele CLSU, primarul Allen Coliban.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.