Primăria Brașov a primit bani de la stat pentru intenția de a cumpăra un teren. Primarul Coliban vrea parc industrial în zona CET

Dezvoltarea unui parc industrial în zona centurii ocolitoare a Brașovului este într-o fază incipientă încă, deși primarul Allen Coliban a anunțat că Municipalitatea a primit finanțare de la bugetul de stat pentru un astfel de proiect și că vrea să achiziționeze terenurile necesare. Prezent vineri într-o conferință de presă la sediul USR, Allen Coliban a declarat că investiția se află acum la nivelul „conturării unei intenţii”, etapă în care nu are nevoie deocamdată de acordul Consiliului Local, ca legislativ local.

„În acest moment suntem în etapa formulării unei intenții, pentru că acest procedeu este unul destul de complicat. Deja, în momentul în care ne formulăm intenția de a cumpăra, aceasta este o informație publică speculată de actori privați”, a spus Coliban care a insistat totuşi că, anunţul public privind interesul Primăriei pentru un anume teren, nu are cum să arunce în aer piaţa imobiliară din zonă.

Primarul Coliban spune că deocamdată nu are nevoie de acordul Consiliului Local

Primarul, mare promotor al transparenţei decizionale în zona administraţiei publice – cel puţin în perioada din campania electorală, susţine în acest moment că proiectul de creare a unui parc industrial în zona centurii ocolitoare a municipiului Braşov nu necesită, cel puţin deocamdată, şi un acord al Consiliului Local. Cu atât mai puţin o dezbatere.

„Vedem că din momentul în care a apărut respectivul amendament, deja au apărut actori economici interesați de respectivul teren. Vom  vedea la final încotro ajungem. Pentru a putea ajunge în Consiliul Local, avem nevoie de  o confirmare a disponibilității acestui teren, de o evaluare actualizată la zi astfel încât să luăm decizia optimă”, a spus Allen Coliban.

Primarul spune că ideea de a achiziţiona terenurile respective este una benefică, „indiferent dacă la modul concret, acest deziderat se va materializa sau ne vom orienta cu dezvoltarea spre alte zone”.

Primarul a anunţat publică vrea terenurile de pe fosta platformă CET, aflată în lichidare

Terenurile pe care Municipalitatea ar dori să dezvolte un nou parc industrial se află pe fosta platformă de la CET, în apropierea variantei ocolitoare a Braşovului. Terenul, cu o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, se află în procedură de lichidare, iar până acum nu au existat oferte de cumpărare, spune Allen Coliban. În contextul în care investitori nu mai caută acum doar simple platforme betonate cu hale, un astfel de teren ar fi benefic, dacă ar oferi şi utilitățile necesare dezvoltării industriale, a explicat primarul.

„Am identificat zona fostei platforme de la CET Brașov. Aceasta are conexiune la calea ferată. Terenul face parte din procedura de lichidare a CET Brașov. Pentru acest teren nu au fost oferte, iar prețul a scăzut constant. Din acest teren ne interesează o porțiune care are acces la calea ferată și este adiacentă unei suprafețe care este deja în proprietatea municipiului Brașov. Practic, printr-o alipire a celor două terenuri putem avea un perimetru amplu, coerent ce poate fi inclus în oferta Brașovului pentru investitori strategici”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cu sau fără impact asupra pieţei imobiliare din zonă?

Primăria Braşov şi-a anunţat intenţia de a dezvolta o zonă industrială în apropierea ocolitoarei municipiului Braşov, printr-un comunicat de presă. Întrebat dacă un asemenea anunţ nu poate avea impact asupra pieţei imobiliare din zonă, primarul Coliban este convins că nu. Declaraţia sa este însă în contradicţie cu o alta, făcută în aceeaşi conferinţă de presă. Pentru că Allen Coliban a declarat vineri că „din momentul în care a apărut respectivul amendament (la Legea bugetului de stat, prin care Guvernul a alocat Primăriei Brașov suma de 10 milioane de lei pentru achiziția de terenuri – n.r), deja au apărut actori economici interesați de respectivul teren”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.