7 agenţi de la Poliţie Rutieră de la IPJ Braşov au fost prinşi cu şpaga. 4 dintre ei vor scăpa fără închisoare cu executare

Foto arhivă

Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, a luat măsuri în cazul a şapte agenţi de la Poliţia Ruieră, cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu. Potrivit unui comunicat de presă al DGA, din „lotul de 7”, cu 2 polițiști au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu alți 2 urmând ca în cel mai scurt timp să fie încheiate astfel de documente. Față de ceilalți 3 au fost luate, inițial, o serie de măsuri preventive (reținere și, ulterior, control judiciar), urmate de punerea în mișcare a acțiunii penale.

„În cauză, cercetările au fost demarate în baza sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, înaintată unității de parchet competente, privind indicii de săvârșire a unor infracțiuni de corupție de către agenți de poliție rutieră. Conform probatoriului administrat, aceștia au primit mită constând în sume de bani, în repetate rânduri, de la conducători auto, pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională privind încălcarea legislației circulației pe drumurile publice.

În cazul celor 4 polițiști care au recunoscut săvârșirea faptelor au fost sau urmează să fie încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care sunt condamnați la pedepse cu închisoarea pe o perioadă de 3 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani și interdicția de a mai fi polițist în această perioadă, în 3 dintre situații aceștia solicitând trecerea în rezervă cu drept la pensie, iar unul dintre polițiști și-a dat demisia.

În alte două situații, cercetările se efectuează cu inculpații sub măsura controlului judiciar, iar un inculpat este cercetat în stare de libertate.

În cauză, cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei. 

1 Trackback / Pingback

  1. 7 agenţi de la Poliţie Rutieră de la IPJ Braşov au fost prinşi cu şpaga. 4 dintre ei vor scăpa fără închisoare cu executare – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.