Călătoria cu autobuzele RATBV se poate plăti şi cu cardul bancar, direct la validator

Operatorul de transport public din Braşov pune în aplicare primul serviciu de plată din România cu tehnologie EMV Tranzit destinat transportului public. Este vorba despre un sistem de plată a călătoriei cu autobuzul sau troleibuzul în care, la aceleași validator, se pot folosi atât cardurile bancare contactless, cât și cardurile de transport emise de societate. Pentru validare, călătorii vor trebui să cauze aparatele marcate în autobutobuze și troleibuze, cu siglele Mastercard sau Visa. 

În acest moment, sistemul funcţionează în toate autobuzele Menarini, la validatorul din zona uşii 1, în toate autobuzele electrice SOR, atât la validatorul din zona uşii 1, cât şi la alte validatoare marcate cu siglele Mastercard sau Visa, şi în toate troleibuzele Solaris, la validatoarele din zonele uşilor 1 şi 2. Fiecare autobuz și troleibuz în care este posibilă plata cu cardul contactless este inscripționat şi pe exterior, cu un colant ce prezintă siglele Mastercard sau Visa.

Prin utilizarea cardului bancar contactless, călătorii pot achiziționa de la validator bilete cu câte o călătorie pe orice traseu operat de RATBV S.A. în Municipiul Brașov, însă doar pentru linia pe care o folosesc în acel moment.

După realizarea plății călătoriei, prin apropierea cardului bancar contactless de validator, este emis un bon, pe care sunt înscrise următoarele date: numărul mijlocului de transport în care a fost achitat biletul de călătorie, data și ora emiterii, textul „Valabil 50 de minute de la ora…”, valoarea și tipul biletului achiziționat (exemple: urban / Poiana Brașov etc.), ultimele patru cifre din numărul cardului cu care s-a făcut plata, mesajul „Tranzacție acceptată” și textul „Păstrați copia pentru verificare. Mulțumim pentru călătoria cu RATBV S.A”. În cazul în care serviciul de transfer bancar nu este functional, validatorul va afișa un mesaj de atenționare și de recomandare a serviciului alternativ de plată prin aplicația pentru smartphone „24pay”. În situația în care validatorul este funcțional, însă, din cauza unei erori, plata nu se finalizează, acest lucru va fi semnalat călătorului prin emiterea unui bon cu mesajul „Tranzacție neacceptată”. Procesul de autorizare a plății va fi de maxim șase secunde.

1 Trackback / Pingback

  1. Călătoria cu autobuzele RATBV se poate plăti şi cu cardul bancar, direct la validator – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.