Primăria Braşov a decis să contracteze servicii juridice private pentru a se „bate” în instanţă cu operatorul parcărilor publice din Braşov, P&P, pe o prevedere legată de intervalul orar în care se aplică gratuitatea pentru ocuparea locurilor.
Municipalitatea a angajat Cabinetul de avocatură Georgiana Raluca Trandafir, urmând să plătească, pentru consultanţa primită un tarif de 470 de lei pe oră fără TVA, dar fără a depăşi valoarea maximă totală de 117.500 de lei.
Aceste servicii de avocatură au fost contractate în contextul în care primarul Allen Coliban a anunțat la începutul lunii martie că vrea să dea în judecată firma care se ocupă de administrarea parcărilor publice din Brașov, întrucât aceasta nu ar respecta regulamentul aprobat de Consiliul Local, conform căruia, sunt gratuite duminică și de luni până sâmbătă, în intervalul 20.00 – 8.00. Pe de altă parte însă, acest lucru nu este specificat și în contractul pe care Municipalitatea îl are cu P&P.
“La ora actuală, felul în care parcările din municipiul Brașov sunt gestionate încalcă Regulamentul aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, regulament care spune că parcările sunt gratuite duminica și de luni până sâmbătă, de la ora 8 seara la ora 8 dimineața. Acest lucru nu se întâmplă. Drept pentru care astăzi am convocat o ședință de Consiliu Local și vom contracta servicii de reprezentare în instanță din partea unei case de avocatură, astfel încât să ne luptăm cu toate armele pentru aplicarea regulamentului și pentru corecta reprezentare a interesului public”, declara primarul Allen Coliban la începutul acestei luni.
Practic, cu sprijinul acestui cabinet de avocatură, Primăria vrea să pună în aplicare Hotărârea de Consiliu Local nr. 692 din 2020 prin care a fost modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare din municipiul Braşov. În momentul modificării regulamentului, contractul cu P&P era deja în derulare.
Cabinetul avocatului Georgiana Raluca Trandafir este acelaşi care a reprezentat în instanţă şi Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand (USR), în celebrul “război al gunoaielor”, cu operatorul de salubritate Romprest. La data de 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul în favoarea Primărei, anulând ca nefondata, ordonanţa preşedinţială introdusă de compania Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primăriei Sectorului 1 şi a primarului Clotilde Armand, pe tema colectării gunoaielor de pe spaţiul public.
Pe acelaşi domeniu, avocatul a prestat şi la Constanţa, pentru administraţia condusă de liberalul Vergil Cheţac.
Fii primul care comentează