Primăria Braşov a mai pierdut un proces în „războiul” cu P&P. Primarul invocă unele „coincidențe”

P&P poate continua administrarea şi gestionarea parcărilor publice din municipiul Braşov, având la bază şi o decizie judecătorească definitivă în acest sens. În „războiul” dintre Primăria Braşov şi operatorul de parcări, Municipalitatea a înregistrat încă o înfrângere, în ciuda faptului că primarul Allen Coliban a angajat un cabinet privat de avocatură, condus de Gabriela Trandafir, care taxează serviciile oferite (inclusiv vizitele pentru explicaţii în Consiliul Local) cu 560 de lei pe oră. 

 

24.000 de euro eșecul, 400 de euro succesul. Un consilier local cere concedierea avocatului care apără Primăria Brașov în dosarele cu P&P

 

Curtea de Apel Brașov a menținut, printr-o decizie definitivă, decizia Tribunalului Covasna de a suspenda Hotărârea de Consiliu Local prin care se rezilia contractul de concesiune a parcărilor publice, încheiat cu P&P. Soluţia este definitivă, astfel că Primăria Braşov nu mai are nicio cale de atac, în acest dosar.

Redăm decizia de Curții de Apel Brașov:

„18.08.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: RV3(2021)
Tip soluție: Respingere recurs

Soluția pe scurt: Respinge recursul formulat de recurentul Consiliul Local al Municipiului Braşov împotriva sentinţei civile nr. 653/28.06.2021 pronunţată de Tribunalul Covasna. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi 18.08.2021.
Document: Hotarâre 500/2021 18.08.2021”.

Procesul de fond între cele două părţi urmează să fie judecat tot la Tribunalul Covasna.

În prezent, P&P desfăşoară serviciul de administrarea a parcărilor, pe care la reluat la 1 iulie, la scurt timp, după câştigarea în instanţă a primelor procese. Utilizatorii parcărilor sunt obligaţi să plătească 24 de ore din 24 parcarea, după ce Consiliul Local Brașov a pierdut și procesul privind perioada de tarifare.

În schimb, primarul Allen Coliban este convins că are dreptate să rezilieze contractul cu operatorul P&P și va continua lupta împotriva operatorului contractat de fostul primar.

„Soluția de astăzi vizează doar cererea de suspendare a hotărârii Consiliului Local de aprobare a rezilierii. Hotârarea Consiliului Local nu a fost anulată, este în continuare legală, până la pronunțarea unei hotărâri judecătoreşti definitive asupra cererii în anulare. În plus, pe rolul Înaltei Curți de Casaţie si Justiţie există o cerere de strămutare a dosarului de astăzi. Dacă se va admite această cerere, decizia de azi va fi anulată, iar recursul se va rejudeca de o nouă instanță“, a declarat primarul Coliban.

Acesta a explicat și de ce a solicitat strămutarea: „Considerăm că există prea multe coincidențe în anumite decizii și astfel am cerut strămutarea de la Curtea de Apel Brașov în altă parte”. 

Practic, primarul a preluat din discursul avocatei Gabriela Trandafir, care, la rândul ei, în discuția din 29 iulie cu aleșii locali brașoveni a făcut referire la independența justiției. 

Reamintim că în aceste procese cu P&P, Primăria Braşov şi Consiliul Local sunt reprezentate de avocatul Gabriela Trandafir, aceeaşi angajată şi de Primăria Sectorului 1 din Bucureşti, în „războiul gunoaielor”. Tarifele solicitate de acest avocat au creat discuţii în Consiliul Local Braşov, Marius Potea (PSD) susţinând că sumele percepute de casa de avocatură nu se justifică, mai ales în contextul în care până acum, aceasta nu a obţinut nicio victorie  pentru Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.