Consilierul local Radu Paul îi apără pe angajaţii Primăriei Braşov, după ce Allen Coliban „a dat de pământ” cu ei, într-un interviu pentru presa naţională

Consiliul Radu Paul a transmis un mesaj public prin care le mulţumeşte angajaţilor din Primăria municipiului Braşov, pentru modul în care au răspuns pentru rezolvarea unor solicitări venite, prin intermediul său, de la cetăţeni. 

„Îmi voi îndrepta atenţia, astăzi, către cei fără de care, munca mea de consilier local ar fi ca şi inexistentă. Sunt acei oameni pe care, periodic, merită să îi aduc în discuţie pentru a le mulţumi.  În prima categorie intră braşovenii care vin către mine cu nemulţumirile pe care le au şi mă pun real la treabă, într-un mod pe care mi l-am dorit încă de când am decis să intru în politică. Vă mulţumesc, dragilor, şi să ştiţi că vă aştept în continuare, conştient că doar împreună putem face mai faină comunitatea în care trăim.  
În a doua categorie intră funcţionarii din Primărie. Sunt acei oameni, băgaţi pe nedrept, într-o „gramadă hulită” a funcţionarului public despre care se vorbeşte parcă de prea multe ori în note negative”, a spus consilierul Radu Paul. 

Consilierul spune că de prea multe ori se întâmplă ca în cazul acestor funcţionari să se vorbească în „note negative” şi prin generalizări:

„Ei bine, acest lucru vreau să îl contrazic prin fapte şi vreau să vă spun că de fiecare dată când am dus mai departe în Primăria Municipiului Braşov, problemele cetăţenilor, au fost acolo oameni care m-au ajutat cu rezolvarea, oricât de anevoios a fost drumul până la ea. Sunt acei oameni care ştiu că ceea ce fac, în aparenţă, pentru mine, este în totalitate pentru dumneavoastră, şi acţionează în consecinţă. Fără ei, noi, consilierii locali, funcţie aflată în slujba cetăţeanului, nu am mai avea decât un rol „demonstrativ”. În realitate, însă, noi trebuie să facem totul pentru a fi un liant între Primărie şi nevoile braşovenilor. Aşadar, lor, celor care muncesc zi de zi în administraţie, pornind cu viceprimarul Sebastian Rusu, vreau să le mulţumesc, din nou, public pentru ajutorul acordat de la începutul mandatului meu, şi vreau să îi asigur că atât eu, cât şi colegii mei îi vom susţine şi vom încerca să îi prezentăm, din ce în mai des, oamenilor, prin faptele care le demonstrează nu doar profesionalismul ci şi omenia. Aşa cum nouă, politicienilor nu ne place să fim luaţi „la pachet”, este nedrept ca noi să băgăm la grămadă „bugetarii”. În ambele categorii, politicieni sau bugetari, #SuntOameniCareFacDiferenta.”, a transmis Radu Paul, într-un comunicat de presă. 

Mesajul consilierului local vine la scurt timp după ce, într-un interviu pentru Recorder, pe tema primelor 6 luni de mandat, primarul Allen Coliban a vorbit despre funcţionarii din Primăria Braşov lăsând să se înţeleagă că  aceştia nu îşi merită rezultatele de Foarte bine” obţinute la evaluările anuale. 

Sunt oameni care nu țin pasul cu acest ritm, sunt oameni care pleacă, sunt oameni pe care trebuie să-i aducem și să-i angajăm. Evaluările sunt foarte ciudat interpretate de către aparatul administrativ. Chiar în această perioadă îmi vin foarte multe fișe de evaluare pe birou. Toate sunt cu „Foarte bine” și fără nici un comentariu. Treaba asta e surprinzătoare: „Cum poate un om să fie „Foarte bun?” și atât. Exercițiul acesta al evaluării a fost dus în penibil. Dacă nu avem lucrurile așezate corect, nu putem să ne așteptăm la rezultate bune. Prin urmare, un lucru pe care l-am făcut a fost să le explic că nu am nevoie de aceste evaluări și că trebuie refăcute în totalitate. Trebuie să fie făcut acest exercițiu, chiar să mă gândesc obiectiv cât ar merita fiecare om pe care îl evaluez, pe niște criterii care sunt deja stabilite, a declarat Allen Coliban, în Podcast-ul Recorder.

Primarul a continuat, generalizând, şi despre fraudarea unor contracte, „cu implicarea personalului”: 

„Pe biroul meu au ajuns, hârtii greșite pentru semnătură și a trebuit să le returnez.  Toate aceste lucruri consumă timp. (…) Am găsit contract falsificat, care a fost evident făcut cu complicitatea și implicarea personalului din interiorul primăriei”. 

3 Comentarii

 1. De dragul corectitudinii:
  1. Nu a zis ca nu-si merita calificativele ci ca orice calificativ (cu atat mai mult unul care nu e mediocru) trebuie motivat. Altfel e doar o apreciere subiectiva de forma. Mi se pare de bun simt ca cineva care vede acel calificativ sa stie si ce a facut acel angajat ca sa il merite. La obiect, calificativul putea sa contina chiar si aprecierile consilierului Radu Paul.
  2. Nu vad in ce fel a generalizat. Nu a zis „cu implicarea intregului personal din primarie”. A vrut doar sa sublinieze ca fara aportul cuiva din interior acea falsificare nu ar fi fost posibila. „Angajatii din primarie fac fraude” e generalizare. „Unii angajati din primarie comit fraude” nu e generalizare.

  P.S. sunt convins ca angajatii onesti si muncitori din primaria Brasov nu s-au simtit lezati de documentarul recorder.

  • Un om care nu s-a preocupat de situația sa educațională, coliban adică, nu are căderea să evalueze pe alții. Ca de obicei la acest personaj, forma lucioasă acoperă fondul găunos! Și mă plângeam de violonist că este așa cum este!

   • Eu nu am zis nimic de domnul Coliban in comentariul meu. Nu stiu care e situatia sa educationala si sincer nici nu ma intereseaza – o sa-l judec ca primar in functie de fapte. Acestea fiind spuse, nu inteleg de unde ati tras concluzia ca dansul evalueaza angajatii. Afirmatia lui (fara sa fie autocritic) este ca evaluarile personalului din primarie se fac de forma.

1 Trackback / Pingback

 1. Consilierul local Radu Paul îi apără pe angajaţii Primăriei Braşov, după ce Allen Coliban „a dat de pământ” cu ei, într-un interviu pentru presa naţională – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.