Aruncarea mobilei și a altor deșeuri voluminoase lângă platformele de gunoi din cartierele Brașovului este de mulți ani o problemă în oraș. O soluție a fost propusă de mai bine de un an, în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID): amenajarea unor „centre de aport voluntar”, adică a unor locuri unde cetățenii să poată duce deșeurile voluminoase (mai puțin aparatele electrocasnice sau electronice).
De altfel, în primăvara anului trecut, reprezentanții Consiliului Județean Brașov – care implementează SMID- și cei ai Primăriei Brașov au anunțat că în municipiul reședință de județ sunt prevăzute două sau trei astfel de centre și urma ca Primăria Brașov să transmită administrației județene o listă cu terenurile pentru aceste centre de aport voluntar. Această listă nu a ajuns la Consiliul Județean Brașov, iar zilele trecute, într-o întâlnire online cu alegătorii USR PLUS, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Szenner Zoltan, a anunțat lista orașelor dispuse să cedeze terenuri pentru aceste centre.
”Avem nevoie de amplasamente pentru centre de aport voluntar, unde se pot depune deşeurile voluminoase. Am găsit astfel de amplasamente în Codlea, Predeal, Râşnov Victoria, Zărneşti şi Rupea. Au fost începute demersurile de cedare a terenurilor de către primăriile localităţilor amintite”, a declarat vicepreședintele CJ Brașov în timpul întâlnirii online cu alegătorii USR PLUS.
Conform sursei amintite, pe lângă aceste centre, printre altele, în SMID mai sunt prevăzute o stație de transfer la Rupea (unde Primăria a început demersurile de predare a amplasamentului), o stație de sortare şi o stație de tratare mecano-biologică la Făgăraş (acum se lucrează la Planurile Urbanistice Zonale pentru aceste obiective). Totodată, pentru cea mai importantă investiție din SMID au fost identificate două terenuri potrivite, după ce au fost purtate discuții cu primăriile Tărlungeni, Budila, Vulcan, Săcele, Prejmer, Dumbrăviţa şi Codlea.
1 Trackback / Pingback