Primăria Brașov și-a îndeplinit pe jumătate obligația fața de Consiliul Județean Brașov, în problema centrelor de aport voluntar

Inclus în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul nostru cu două centre de aport voluntar (unde oamenii pot arunca deșeuri inerte, cum este mobila sau molozul), municipiul Brașov este în întârziere cu predarea amplasamentelor. Practic, până acum, municipalitatea brașoveană a stabilit unul dintre cele două amplasamente, iar zilele trecute Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov a obținut  certificat de urbanism pentru primul centru de aport voluntar. Conform certificatului de urbanism, acest centru va fi amenajat pe strada Timișul Sec, în zona CET Brașov, pe un teren cu o suprafață de 3.303 metri pătrați. Conform certificatului de urbanism, pe 40% din suprafața de teren alocată trebuie să fie amenajate spații verzi. Printre altele, a fost stabilită o normă de un arbore plantat la fiecare 200 mp. 

Pentru cel de-al doilea teren necesar amenajării unui centru de aport voluntar, Primăria Brașov nu a reușit să găsească un teren.

Pentru implementarea măsurilor incluse în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, Consiliul Județean pregătește o cerere de finanțare în valoare de peste 100 milioane de euro prin programe europene. În SMID sunt prevăzute centre de aport voluntar în mai multe localități urbane, inclusiv municipiul Brașov. Până acum au predat amplasamentele localitățile Codlea, Râșnov și Zărnești. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.