Peste 150 de străzi din Brașov au fost salubrizate de către angajații Comprest SA în prima săptămână a Campaniei „Luna Curățeniei”, demarată de Primăria Brașov

Începând din data de 29 martie, Brașovul a intrat în curățenie generală, în cadrul campaniei de salubrizare demarată de Primăria Brașov. Acțiuni de igienizare vor avea loc zilnic până în data de 1 mai.  

Pentru ca Brașovul să rămână un exemplu la capitolul curățenie, pe baza graficelor stabilite împreună cu inspectorii municipalității, până în data de 1 mai, echipele Comprest SA vor acționa în fiecare cartier pentru a curăța toate spațiile verzi și zonele carosabile, unde peste iarnă au apărut „accidental” deșeuri, care nu fac deloc cinste comunității.   

A fost angajat personal suplimentar

 Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, au fost igienizate peste 150 de străzi din zonele Brașovul Vechi, Scriitorilor și Centrul Istoric. Pentru a se putea derula aceste activități (care sunt realizate pe lângă acțiunile de salubrizare planificate zilnic), operatorul de salubrizare a angajat personal suplimentar. Practic, pe fiecare stradă au fost curățate rigolele, au fost măturate trotuarele și celelalte alei pietonale, au fost greblate zonelor verzi, ridicate depozitările de deșeuri accidentale din diverse perimetre, precum și igienizate cursurile de apă. În plus, în zona Pieței Sfatului au fost ridicate toate grămezile de zăpadă adunată în urma ninsorilor abundente de luna trecută, astfel încât acest simbol al orașului de la poalele Tâmpei să aibă imaginea pe care ne-o dorim cu toții.   

Săptămâna aceasta, echipele Comprest SA vor acționa în zona Gării și Astra 1 și se vor finaliza acitvitățile pe toate străzile din zona centrală.

 Spălarea boxelor de gunoi se va efectua săptămânal!

În paralel cu această campanie, odată cu încălzirea vremii, au fost reluate și activitățile de spălare a celor peste 200 de boxe de gunoi din toate cele opt zone ale Brașovului unde Comprest SA gestionează activitatea de ridicare a deșeurilor menajere, respectiv Timiș-Triaj, Craiter, Florilor, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Stupini și Brașovul Vechi. Astfel de acțiuni, ce includ și spălarea zonelor din vecinătatea platformelor, vor fi efectuate săptămânal, în toate aceste cartiere, programul detaliat putând fi consultat pe pagina de Facebook a Comprest SA.  

Reamintim că toți brașovenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face până pe 1 mai și în containerele de 7 – 9 m.c., dispuse pe domeniul public cu ocazia campaniei de curățenie de primăvară. În schimb, în aceste containere este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, precum și a altor resturi de materiale de construcții. Aceste deșeuri au un regim special și sunt ridicate separat pe bază de cerere adresată operatorului de salubrizare.

Nu în ultimul rând, odată cu încălzirea vremii au fost reluate activitățile de curățare a semnalizării rutiere, în special a separatoarelor de sens instalate pe mai multe străzi principale din Brașov, în vederea asigurării condițiilor optime pentru un trafic în siguranță.

Programul detaliat al acțiunilor planificate în fiecare cartier al Brașovului, în cadrul campaniei de curățenie de primăvară, este disponibil pe pagina de Facebook a Comprest SA, precum și pe site-ul companiei pe următorul link:  www.comprest.ro/noutati.

1 Trackback / Pingback

  1. Peste 150 de străzi din Brașov au fost salubrizate de către angajații Comprest SA în prima săptămână a Campaniei „Luna Curățeniei”, demarată de Primăria Brașov – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.